Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Týden očima meteorologů: Od poloviny týdny ubyde srážek a oteplí se až na 27 stupňů

Ještě dnes mohou Česko zasáhnout silné bouřky s přívalovými srážkami, vydatný déšť se může objevit hlavně na východě země také v úterý. Od poloviny tohoto týdne bude srážek ubývat, obloha se vyjasní a přeháňky či bouřky se objeví už jen místy a občas. Začne se také oteplovat, zejména na jihovýchodě země až na 27 stupňů Celsia. Vyplývá to z aktuální týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnes bude oblačno až zataženo, později se může obloha vyjasnit. Na většinu území dorazí přeháňky nebo občasný déšť. Stejně jako v neděli hrozí silné a pomalu se pohybující lokální bouřky s přívalovými srážkami. Jen výjimečně bude pršet na severozápadě Česka. Nejvyšší odpolední teploty budou od 18 do 22 stupňů, na Moravě a ve Slezsku až 24 stupňů Celsia.

V úterý bude oblačno až polojasno, na východě republiky až zataženo a místy déšť, zpočátku i vydatnější. Bouřky se objeví jen výjimečně. Večer budou srážky ustávat a oblačnost ubývat. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 19 až 23 stupňů.

Ve středu má panovat slunečné počasí s občasnými přeháňkami a teplotami od 21 do 25 stupňů, na jihovýchodě a východě země ukáže teploměr i 27 stupňů. Ve čtvrtek a v pátek meteorologové očekávají polojasno až oblačno, znovu mohou dorazit lokální přeháňky. Teploty se budou pohybovat většinou mírně přes 20 stupňů, na jihu Moravy znovu stoupnou až k 27 stupňům Celsia.

Jaký bude víkend? 

O víkendu aktuální předpověď počítá s oblačnou až polojasnou oblohou, přechodně může být i zataženo. Místy má pršet nebo se objeví bouřky. Odpolední teploty budou od 22 do 27 stupňů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Markus Spiske

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, týden, ČHMÚ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týden očima meteorologů: Od poloviny týdny ubyde srážek a oteplí se až na 27 stupňů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.