Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jihlavští dobrovolní hasiči mají nové, lehčí, přilby. Jsou pro technické zásahy a venkovní požáry

Deset nových zásahových přileb s brýlemi mají ve svém vybavení dobrovolní hasiči z Jihlavy. Jsou lehké a využití najdou u všech typů technických zásahů.

Hasiči s nimi budou vyjíždět k únikům ropných látek, odstraňování popadaných stromů, čerpání vody nebo k obsluze stanice na dekontaminaci osob. „Nové přilby jsou vhodné také na zásahy u venkovních požárů, ať už lesů nebo na polích,“ podotkl velitel Jednotky sboru dobrovolných hasičů Jihlava Jan Flaška.

Výrazně nižší hmotnost znamená pro hasiče vyšší komfort při nošení. Brýle pak mohou najít uplatnění například při práci s motorovou pilou. „Na požáry vnitřních prostor a všude tam, kde je zapotřebí dýchacího přístroje, budeme i nadále využívat naše stávající klasické přilby,“ dodal velitel hasičů.

Nové přilby za padesát tisíc zaplatila společnost Enviropol, hasičům je předal primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL).  „Jsem rád, že mají hasiči díky přilbám zase o něco lepší vybavení. Velmi si jejich práce vážíme,“ uvedl.

Mají i termokameru

Už loni přitom získali jihlavští dobrovolní hasiči do zásahového vozu termokameru, v blízké době je pak čeká obměna přenosného motorového čerpadla. to stávající už je staré přes padesát let. „Dále máme k dispozici výjezdové tablety s potřebnými aplikacemi, GPS vysílači či digitálními terminály pro spojení s operačním střediskem a profesionálními jednotkami hasičského záchranného sboru,“ vyjmenoval vybavení Jan Flaška.

Hasičská zbrojnice na Bedřichově je také vybavena výkonnou objektovou elektrocentrálou, která je v případě potřeby automaticky spouštěná, takže jednotka není závislá na dodávkách elektrické energie. Díky tomu ve spojení s připojením na internet optickým kabelem a dalším vybavením může v budově fungovat i krizový štáb města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky dobrovolní hasiči, přilby, technický zásah, požár, modernizace, krizový štáb města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští dobrovolní hasiči mají nové, lehčí, přilby. Jsou pro technické zásahy a venkovní požáry | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.