Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Stavba plaveckého bazénu ve Vodním ráji pokračuje rychlým tempem. Na podzim bude hotovo

Stavbaři již dokončují hrubou stavbu plaveckého bazénu ve Vodním ráji, který se má otevřít letos na podzim. Bude mít pětadvacet metrů na, tři dráhy a bude zastřešený.

„Stavba probíhá netradičním, ale z hlediska logistiky jediným realizovatelným postupem: Stavbaři napřed osazují nerezovou konstrukci bazénu do obvodové železobetonové vany a technologie a teprve poté budou uzavírat obálku budovy,“ uvedl Radim Mana, tiskový mluvčí Skupiny Metrostav. Právě Metrostav DIZ a Berndorf Bäderbau na stavbě pracují.

Krytá část Vodního ráje
- otevřená je celoročně
- má plochu 700 m²
- kapacita je 240 osob
- k dispozici je například i vířivka, sauna či parní lázeň

Pokud by totiž nejdříve vznikla střecha, nebylo by kudy dovnitř dostat nerezovou konstrukci, ačkoliv se skládá z několika segmentů, které byly svařeny až na místě.

„Tolerovatelné odchylky na 25 metrech jsou poměrně nízké, takže svařovat jsme museli precizně a přesnost následně ověřit geodetickým měřením,“ popsal Vojtěch Pola, vedoucí projektu z Metrostavu DIZ. Nyní je konstrukce chráněná geotextilií a bedněním.

Plavecká „pětadvacítka“ nahradí někdejší vyplouvací bazén, staveniště je jen zhruba metr od skel krytého bazénu, ta tak musela být zakrytá. Stejně tak bylo potřeba podepřít tobogán, který byl i určitou dobu mimo provoz.

Dělníci se musí potýkat nejen se stísněným prostorem, pod zemí je také mnoho inženýrských sítí, které napájí areál největšího aquaparku na Vysočině.

Nyní už mají hotový skelet a budou pokračovat hliníkovými a zděnými obvodovými konstrukcemi. „V závěru je čeká ještě jedna výzva v podobě napojení na stávající konstrukce krytého bazénu, což si nejspíš vyžádá i částečné rozebrání fasády,“ řekl Mana.

V kryté části jihlavského akvaparku přibudou tři plavecké dráhy. Přístavba vyjde na 35 milionů korun

V kryté části jihlavského akvaparku Vodní ráj přibudou tři plavecké dráhy, které budou dlouhé 25 metrů. Přístavba bude stát 35 milionů korun, práce na ní začnou v listopadu. Fungování krytého areálu nebudou omezovat, ukončený bude jen provoz...

Nový bazén bude z nerezové konstrukci, která je oproti dřívějším kachličkám odolnější a méně náročná na údržbu a čištění. Investice vyjde Služby města Jihlavy na pětatřicet milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Aquapark Vodní ráj Jihlava/Facebook, Metrostav DIZ | Zdroj Metrostav DIZ

Štítky plavecký bazén, Vodní ráj, výstavba, Metrostav DIZ, Služby města Jihlavy, podzim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba plaveckého bazénu ve Vodním ráji pokračuje rychlým tempem. Na podzim bude hotovo | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.