Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kempy na Vysočině se už brzy začnou otevírat návštěvníkům i školám, někde mírně stouply ceny

Řada kempů na Vysočině se začne otevírat turistům koncem dubna nebo od května. Nejdřív čekají hlavně víkendové pobyty a také školní výlety. Ceny za ubytování se podle provozovatelů někde o něco zvýšily, jinde jsou jako loni.

Turisté s karavany najdou na Vysočině dvě nová servisní místa, kde se budou moci připojit k elektřině a vodě nebo vylít odpad, jsou ve Víru na Žďársku a v Jemnici na Třebíčsku.

Servisní místa pro karavany podle pracovníků v cestovním ruchu na Vysočině chybí. Na Třebíčsku takový bod vytvořila Agentura Free Time Jemnice na parkovišti u pohádkové stezky. „My jsme do toho šli z toho důvodu, že tam poslední roky jezdili lidé s karavany a jednu noc tam třeba přespávali, tak aby se jim ta možnost nabídla,“ řekl Zdeněk Hopian ze spolku. Náklady na servisní místo převýšily 200 tisíc korun, kraj na něj přispěl sto tisíci.

Ve Víru vzniklo servisní místo pro karavany také s podporou kraje. Je v bývalé továrně Rotter, která začíná sloužit turistice.

Velký Pařezitý u Telče láká

U rybníka Velký Pařezitý poblíž Telče se turisté převážně s karavany zastavovali už začátkem jara, dřív než obvykle, teplé počasí je vytáhlo do přírody. V tamním kempu s chatkami, penzionem a plochou pro stany a karavany jinak ještě dokončují opravy. Hodně obsazeno bude už poslední dubnový víkend.

„Sezona se rýsuje dobře, z velké části máme obsazeno. To samé před sezonou - školní pobyty, výlety a různé víkendové akce,“ řekl Eduard Jakwerth, provozovatel Campu Velkopařezitý u Řásné, k zájmu o chatky v létě a před prázdninami.

Autokempink Pilák ve Žďáru nad Sázavou zahájí sezonu 1. května. Rezervace pobytů v chatkách je podobná jako jindy touto dobou, řekla Ladislava Procházková, vedoucí úseku služeb městské firmy Sportis. Žďárská radnice nedávno uvedla, že se chystá zlepšit zázemí kempu. Nynější recepci by měl nahradit víceúčelový objekt s terasou, kde budou moci odpočívat ubytovaní v kempu i jiní turisté. Podle Procházkové by tyto úpravy měly začít až na podzim.

Devětadvacet kempů na Vysočině

Koncem dubna se chystá přivítat první letošní hosty kemp Borovinka v Koněšíně na Třebíčsku, kde je 20 chatek a velká louka pro stany a karavany. V květnu tam bude otevřeno o víkendech. Ve stejném termínu má v plánu otevřít například i kemp u Velkého Dářka na Ždársku.

Češi se připravují na dovolenou v přírodě, kupují stany nebo batohy

Nejen u moře, ale i v přírodě plánují Češi tento rok strávit letní dovolenou. Prodejci stanů, turistických batohů nebo trekové obuvi tak v posledních týdnech pozorují nárůst poptávky, zatím je ale spíše srovnatelná s loňskem. Oblibě se těší také...

V zábavním parku Šikland s westernovým městečkem na Žďársku se mohou turisté ubytovat od 28. června, teď tam jsou firemní akce. Nejrychleji se o prázdninách zaplňují víkendové pobyty. „Program máme každý den kromě pondělí,“ uvedla Kateřina Šiklová.

O prázdninových sobotách se v zábavním parku navíc konají mimořádné akce. Turisté mohou přenocovat ve vlastních stanech a karavanech nebo v tamních srubech, chatkách či v hotelovém resortu. Cenově výhodnější je podle Šiklové ubytování v termínech, o které byl v minulých letech menší zájem.

Kempů bylo na Vysočině vloni podle Českého statistického úřadu devětadvacet, větší počet byl v osmi krajích. Nejvíc kempů, 129, bylo na jihu Čech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vysocina.eu

Štítky kemp, Velký Pařezitý, Pilák, Borovinka, Šikland, karavan, rekreace, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kempy na Vysočině se už brzy začnou otevírat návštěvníkům i školám, někde mírně stouply ceny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.