Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do prvních tříd se letos v Jihlavě zapsalo 601 budoucích školáků, výrazně klesl počet odkladů

Předškolní děti za sebou mají zápisy do prvních tříd. V Jihlavě ředitelé letos přijali šest set jednoho budoucího školáka, je pro ně celkem jedenáct tříd. Dalších dvaasedmdesát dětí půjde do pěti přípravných tříd.

Dobrou zprávou je, že se všechny děti dostaly do své preferované školy. „V současnosti ale ještě řešíme zhruba šedesát duplicit, kdy rodiče poslali přihlášku na více základních škol,“ řekl vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Letos také výrazně klesl počet odkladů. „Zatímco při letošních zápisech jich ředitelé v jihlavských základních školách udělili 123, loni to bylo 162,“ porovnala Lucie Maxová z jihlavského magistrátu.

Pět set míst ve školkách

Nyní se na zápisy připravují jihlavské mateřské školy Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou. Děti se tam mohou hlásit 6. a 7. května, volných je více než pět set míst. „Předpokládáme proto, že děti s trvalým pobytem nebo místem pobytu v Jihlavě, které jsou narozené do konce října 2021, se do školek dostanou,“ odhadl Koukal.

Pro přihlášení k předškolnímu vzdělávání je potřeba předložit vyplněnou žádost o přijetí dítěte do dané školky, lékařské potvrzení o očkování - netýká se pouze předškoláků, rodný list dítěte k ověření totožnosti a trvalého bydliště, doklad o ověření totožnosti zákonného zástupce a vyplněný zápisový list,“ vyjmenoval Koukal, co je potřeba.

Zároveň pak rodičům doporučil, aby šli s dětmi k zápisu do své spádové mateřské školy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky zápis, školáci, prvňáci, základní škola, mateřská škola, kapacity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do prvních tříd se letos v Jihlavě zapsalo 601 budoucích školáků, výrazně klesl počet odkladů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.