Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Jihlavě začnou sekat trávu ještě v dubnu. Letos už má být dle radnice vše bez problémů

Jihlava má po loňských peripetiích domluvené firmy, které budou sekat trávu ve městě další dva roky. První seč se plánuje na konec dubna a letos by mělo vše fungovat bezproblémově. Zájemci museli mimo jiné sdělit, jaké mají stroje.

„První seč musí proběhnout plošně ještě v době, kdy je v půdě zimní vláha. Je tedy nereálné požadovat po jednom jediném dodavateli, aby dokázal posekat celé území Jihlavy najednou a v potřebném termínu, což je 28 dnů,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí Katarína Ruschková. Jak dodala, v tomto zadávacím řízení je navíc možné zohlednit specifika konkrétních částí.

Jihlavská radnice loni začala sekání trávy soutěžit a někteří zájemci si ukousli příliš velké sousto. Vysokou trávu pak veřejnost hlasitě kritizovala. Město proto už v minulém roce změnilo postup při zajišťování služeb na sekání trávy na veřejných prostranstvích. „Přistoupili jsme k rozdělení veřejné zakázky na deset částí. Na stejné části jsme rozdělili i území města a pro každou hledáme dodavatele,“ vysvětlila Aneta Hrdličková z magistrátu.

Musí předložit technické parametry

Tento postup kladně zhodnotili také dodavatelé. Šanci mají i malí a střední podnikatelé. „Účastníci pro hodnocení nabídek předkládají mimo jiné také technické parametry strojů, které jsou po výběru ověřovány technickými a jinými doklady,“ sdělila Hrdličková, jak se město poučilo z loňských problémů.

„Tento přístup lze hodnotit jako velmi prododavatelský, což se potvrdilo i v počtu přijatých nabídek pro jednotlivé části a také v rozmanitosti dodavatelů,“ uzavřela Veronika Volfová z oddělení veřejných zakázek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky tráva, sekání, Jihlava, veřejná zakázka, soutěž, technické parametry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě začnou sekat trávu ještě v dubnu. Letos už má být dle radnice vše bez problémů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.