Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihlava dá do sportovišť v Bedřichově 100 milionů, bude i cvičná věž pro hasiče

Jihlavská radnice chce zlepšit chátrající sportovní areál v městské části Bedřichov. Postupně chce uskutečnit projekt zhruba za 100 milionů korun bez daně, který počítá s novými hřišti a lepším zázemím pro sportovce a diváky. Část plochy nechá město upravit pro hasičský sport, počítá tam i s cvičnou věží pro hasiče, která teď v krajském městě žádná není. První stavba by v areálu měla začít za rok. Vyplývá to z údajů radnice a dobrovolných hasičů. Areál provozuje TJ Sokol Bedřichov.

"Předpokládáme, že v první fázi vybudujeme fotbalové hřiště s umělým povrchem, sociální zázemí, vodohospodářskou infrastrukturu nebo napojení na ulici Sokolovskou," uvedl Pavel Svoboda z odboru rozvoje města. Na první etapu prací s náklady okolo 60 milionů korun chce město požádat o dotaci kraj. Celý projekt obsahuje také například hřiště na malou kopanou, šatny pro sportovce a rozhodčí a tribuny pro diváky.

"V Jihlavě máme aktuálně dvě umělá hřiště, která zdaleka nestačí. Stejně tak není dostatek sportovišť pro malou kopanou, která má ve městě velkou základnu," uvedl primátor Petr Ryška (ODS). Uskutečnění projektu podle něj pomůže také sboru dobrovolných hasičů, který nemá potřebné sportoviště.

"Bude to první cvičiště pro dobrovolné hasiče v Jihlavě," řekl ČTK Marek Zemín, starosta Sboru dobrovolných hasičů Bedřichov. Uvedl, že cvičná věž pro hasiče ve městě žádná není.

Podkladem pro revitalizaci sportovního areálu je studie zpracovaná Útvarem městského architekta, je zveřejněná na webu města.

Jihlavská radnice teď staví multifunkční arénu za 1,9 miliardy korun, která nahradí starý zimní stadion. Aréna bude dokončená příští rok na podzim. Kromě sportovních budou v aréně i kulturní a společenské akce, zajišťovat bude například také ubytovací a gastronomické služby. Kraj Vysočina na tuto stavbu přispěje půl miliardou korun a 300 milionů korun poskytne Národní sportovní agentura (NSA). Zbývající náklady zaplatí Jihlava ze svých zdrojů a pomocí úvěrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Jihlava

Štítky ČR, správa, stavby, kondice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava dá do sportovišť v Bedřichově 100 milionů, bude i cvičná věž pro hasiče | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.