Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letošní tříkrálové koledníky nezastaví ani silný mráz. Sbírka je v plném proudu

Tříkrálová sbírka je v plném proudu. Uplynulý víkend byl v mnoha obcích a městech ve znamení koledování. Dobrovolníci vyrazili do ulic i přes velký mráz.

„Vážíme si každého člověka, který se na sbírce jakýmkoli způsobem podílí. Jsme si vědomi, že především koledování během uplynulého víkendu byl velkou obětí vzhledem k velkému mrazu,“ uvedl Roman Mezlík, koordinátor sbírky za Oblastní charitu Jihlava.

Za Oblastní charitu Jihlava je evidováno asi čtyři sta tříkrálových skupinek. Ty tvoří 3 koledníci a v případě dětí je vždy doprovází osoba starší patnácti let. „Kasička, do které koledníci vybírají, musí být vždy úředně zapečetěna příslušným městským či obecním úřadem nebo magistrátem. Číslo pokladničky musí souhlasit s číslem průkazky. Na kasičce je umístěna také nálepka se znakem Charity,“ řekl Mezlík.

Proběhlo i několik doprovodných akcí. V pondělí 2. ledna vyrazila skupina koledníků s andílky na Magistrát města Jihlavy, kde navštívili zasedání Rady města a potom kanceláře úředníků. Ve středu 4. ledna podobně s koledou obešli i radnici v Telči a místní Dům s pečovatelskou službou. Ve stejný den se na Masarykově náměstí v Jihlavě konal Tříkrálový svařák, který pořádala jihlavská KDU-ČSL. Základní umělecká škola Jihlava přichystala v den svátku Tří králů 6. ledna tradiční Tříkrálový koncert v kostele sv. Jakuba.

Tříkrálové pokladničky jsou průběžně úředně rozpečeťovány a výtěžky jsou sčítány. Výsledky můžete sledovat na webových stránkách Oblastní charity Jihlava. 

Sbírka, která je určena na pomoc potřebným, pokračuje ještě do 15. ledna.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky mráz, Jihlava, charita, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní tříkrálové koledníky nezastaví ani silný mráz. Sbírka je v plném proudu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.