Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

FOTO: Prvním letošním miminkem Vysočiny je Antonín. Narodil se v jihlavské porodnici

Prvním letošním dítětem narozeným na Vysočině je chlapec Antonín. Na svět přišel tři minuty po půlnoci v porodnici jihlavské nemocnice. V havlíčkobrodské nemocnici měli první porod 57 minut po půlnoci, narodila se tam holčička Dominika. ČTK to dnes řekli zdravotníci a mluvčí nemocnic.

„Při narození malý Antonín měřil 3 510 gramů a měřil 53 centimetrů a domů se vrátí na Žďársko. Poslední miminko loňského roku se narodilo v 17:30 a za předchozí rok bylo v jihlavské nemocnici celkem 1 157 porodů," popisuje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice. 

V novoměstské nemocnici se letošní první porod konal v 02:25, narodil se chlapec. V Pelhřimově a v Třebíči se během prvních šesti novoročních hodin žádné dítě nenarodilo.

Prvního občánka Vysočiny navštíví hejtman Jiří Běhounek. Miminku tradičně věnuje zlatý šperk v podobě znamení zvěrokruhu a šek na 10 tisíc korun.  Tradici vítání prvního občánka dodržuje vedení kraje od roku 2002, kdy se v havlíčkobrodské nemocnici vteřinu po půlnoci narodil Vojtěch Ostatnický a byl prvním novoročním dítětem v Česku.

ČTĚTE TAKÉZlatý šperk a šek na deset tisíc korun získá první miminko Vysočiny narozené v novém roce 

Před rokem se první porod uskutečnil v třebíčské nemocnici. Dvě minuty po půlnoci se tam narodila holčička Sofie (o tomto jsme vás informovali ZDE).

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Kraj Vysočina, nemocnice, porod, Lékárenský komplex Jihlava, Jiří Běhounek, okres Žďár nad Sázavou, Pelhřimov, Třebíč, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Prvním letošním miminkem Vysočiny je Antonín. Narodil se v jihlavské porodnici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.