Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hrozba protestu zažehnána? Lékaři z krajských nemocnic dostanou přidáno, měli by stáhnout výpovědi ze služeb

Krátce po čtvrtečním setkání hejtmana Vítězslava Schreka s řediteli krajských nemocnic přišla dobrá zpráva pro jejich lékaře - navýší se jim mzdy, čímž by mělo dojít ke stažení jejich výpovědí ze služeb.

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek se ve čtvrtek sešel na mimořádném jednání s řediteli všech krajských nemocnic – Nemocnice Havlíčkův Brod, Nemocnice Jihlava, Nemocnice Nové Město na Moravě, Nemocnice Pelhřimov a Nemocnice Třebíč. „Důvodem schůzky byla rychlá výměna informací týkající se aktuálního personálního stavu a schopnosti nemocnic zajistit v následujících týdnech chod jednotlivých oddělení,“ informovala tisková mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Po jednání s řediteli krajských nemocnic byla v médiích zveřejněna příznivá informace. Premiér Petr Fiala se dohodl se zástupci České lékařské komory na navýšení mezd v objemu pro ně přijatelném.

K odvolání protestu má podle zástupců České lékařské komory dojít po písemném potvrzení této dohody. „Vedení Kraje Vysočina i krajských nemocnic očekává, že poté dojde ke stažení podaných výpovědí ze služeb, které podali právě i lékaři v nemocnicích zřizovaných Krajem Vysočina,“ dodala Svatošová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Nemocnice Jihlava, Kraj Vysočina, mzdy, stávka, lékaři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrozba protestu zažehnána? Lékaři z krajských nemocnic dostanou přidáno, měli by stáhnout výpovědi ze služeb | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.