Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Alzheimer Home Jihlava pečuje o nemocné s Alzheimerovou chorobou

PR článek

Sestry a pečovatelé jsou nepostradatelnou součástí domovů se zvláštním režimem. Včasné rozpoznání demence není vždy snadné. Nemocný obvykle poruchu sám nepozná, nebo se stydí a příznaky maskuje.

Mírné poruchy myšlení a zapomínání jsou často okolím mylně považovány za přiměřené věku, a to i v případě závažnějších výpadků paměti. Narušených schopností si můžete všimnout nejčastěji při běžném rozhovoru. Indicií můžou být časté nepřesnosti, logické chyby v odpovědích, obtížné hledání slov při komunikaci, nevybavování si některých událostí a údajů. Nemocné přivádí k lékaři nejčastěji potíže s pamětí a myšlením. Často ale upozorní na problémy lékaře spíše rodina nebo přátelé. Postupně může nemoc vést až ke změně celé osobnosti, přičemž primární poruchou bývá zhoršení poznávání, inteligence a paměti, často dochází ke změnám emocí a chování.

Péče o klienty s Alzheimerovou chorobou je náročná v pokročilém stádiu demence se rodina obvykle neobejde bez kvalifikované pomoci. Sama by totiž péči nezvládla. U každého je projev i průběh nemoci jiný, a tak je na pečujícím, aby zvážil nakolik a jak dlouho je nemocný člověk schopen být doma sám a kdy vyžaduje neustálou přítomnost druhé osoby. Někdy nezbývá nic jiného než 24 hodinová péče, kterou nabízí ve všech svých zařízeních i společnost ALZHEIMER HOME, člen skupiny Penta Hospitals.

Jeden z mnoha domovů, které jsou po celé České republice, je i ALZHEIMER HOME Jihlava. V současné době se dokončuje stavba nové části domova a na jaře příštího roku se, jak navýší kapacita lůžek, tak se otevřenou nová pracovní místa pro zdravotní sestry a pečovatele.

Specializací je komplexní péče o osoby s Alzheimerovou chorobou a ostatními onemocněními způsobujícími demenci. Klientům zde vytváří nový domov. Rodinná atmosféra, bezpečí a pohodlí klientů je stěžejní a tu zde tvoří zaměstnanci – zdravotní sestry, aktivizační pracovníci a pečovatelé – pracovníci v sociálních službách.

ALZHEIMER HOME Jihlava se nachází nedaleko centra města, obklopené zelení, v těsném sousedství s řekou Jihlavou. Centrum je bezbariérové. Společné prostory i zastřešené atrium nabízí klientům řadu míst k odpočinku, trávení času s blízkými, ale i k četným aktivitám.

Mezigenerační propojení v centru funguje díky Dětské skupině Ježeček. Děti se společně s klienty zapojují do aktivit pořádaných v centru i mimo něj. Jejich přítomnost má na psychiku klientů pozitivní vliv, dětská bezprostřednost vyvolává zájem i úsměv na tváři. Volná místa dětské skupiny jsou určena pro děti zaměstnanců domova.

ALZHEIMER HOME Jihlava je kontaktním místem České alzheimerovské společnosti v testování paměti pro širokou veřejnost a hrdým držitelem certifikátu Vážka, garantujícím nejvyšší kvalitu poskytované péče.

Koho ALZHEIMER HOME hledá
Pečovatele - pracovníky v sociálních službách jsou nepostradatelnou součástí domovů se zvláštním režimem, perfektně znají každého klienta, díky čemuž dokáží vyhodnotit, jakou péči konkrétní klient vyžaduje, ať už se jedná o pohlazení, asistenci při oblékání či pomoc se stravováním.

Zdravotní sestry – anděle s lidskou tváří. V našich domovech naleznete pozice vrchní sestry, staniční sestry, všeobecné sestry a praktické sestry. Každá z pozic má specifickou náplň práce, přesto však mají všechny stejný cíl, a to mít v domově spokojené klienty. Zdravotní sestra zajišťuje zdravotní část péče o klienty, kontrolují jejich stav, podávají léky a všechny ostatní věci spojené se zdravotním stavem klientů. Bez zdravotníků bychom nebyli schopni poskytovat kvalitní a komplexní péči. A nejen proto si jejich práce nesmírně vážíme.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky alzheimer home, jihlava, péče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alzheimer Home Jihlava pečuje o nemocné s Alzheimerovou chorobou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.