Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obětí teroristického útoku v Berlíně se stala Naďa Čižmár ze Soběslavi. V Německu pracovala

Obětí teroristického útoku v Berlíně, který se odehrál v pondělí večer na vánočních trzích na náměstí Breitscheidplatz, se stala i jedna Češka. Konkrétně jde o Naďu Čižmár, která pocházela ze Soběslavi. V Berlíně pracovala pro společnost 4flow management GmbH.

„Po třech dnech nejistot a ve velkém zármutku musím všem přátelům a příbuzným oznámit, že se moje manželka Naďa Čižmár stala obětí pondělního teroristického útoku na vánoční trh v Berlíně,“ napsla ve čtvrtek večer na svůj facebookový profil její manžel Petr. 

Rodině vyjádřil soustrast ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. „Doufal jsem, že se český občan v Evropě nikdy nestane obětí teroristického útoku. Jsem zarmoucen, že se tak stalo nyní v důsledku tohoto odporného teroristického činu. V této těžké chvíli hluboce soucítím s rodinou zesnulé,“ řekl.

Smrt Nadi Čižmár je vůbec prvním případem české oběti při teroristickém útoku v Evropské unii. Kromě šesti německých obětí a jedné české, zemřeli při terorstickém útoku polský řidič kamionu a turistky z Izraele a Itálie. Po pravděpodobném pachateli útoku, Tunisanovi Anisovi Amrim, stále pátrá policie v Německu a dalších evropských zemích.

Štítky Berlín, teroristický útok, Německo, Lubomír Zaorálek, Evropská unie, Evropa, Itálie, Izrael

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obětí teroristického útoku v Berlíně se stala Naďa Čižmár ze Soběslavi. V Německu pracovala | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.