Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tříkráloví koledníci vyrazí do ulic hned po Novém roce. Koledovat budou do 15. ledna

Prosinec je i v Oblastní charitě Jihlava časem přípravy Tříkrálové sbírky. Již sedmnáctý ročník sbírky má vypuknout hned po Silvestru. Výtěžek sbírky tradičně podpoří služby Charity.

Tříkrálové skupinky můžete potkat v ulicích měst a obcí prvních patnáct dní v lednu. Oblastní charita Jihlava čítá kolem jedné tisícovky dobrovolných koledníků, kteří obcházejí domácnosti v regionu, kde organizace působí. Většina z nich se chystá koledovat druhý lednový víkend.

S tříkrálovou sbírkou budou děti a mládež obcházet dům od domu, přát vše dobré do nového roku, psát požehnání křídou na dveře a prosit o příspěvek pro potřebné.

K tomu se přidá i několik doprovodných akcí: 

  • V pondělí 2. ledna vyrazí skupina koledníků s andílky na Magistrát města Jihlavy, kde navštíví zasedání Rady města (v 8.30h) a potom kanceláře úředníků.
  • Ve středu 4. ledna podobně s koledou obejdou i radnici v Telči, Domov pro seniory Telč a také místní dům s pečovatelskou službou.
  • Ve stejný den se bude na Masarykově náměstí v Jihlavě konat Tříkrálový svařák. Ten pořádá MěO KDU-ČSL – stánek se svařákem, třemi králi a tříkrálovou pokladničkou na náměstí najdete mezi 14.00 a 17.00 h. Letos je přislíbena přítomnost živého oslíka.
  • Základní umělecká škola Jihlava chystá tradiční Tříkrálový koncert v kostele sv. Jakuba – 6. ledna od 16.30 hodin.

Oblastní charita Jihlava tímto děkuje všem, kteří v období od 1. 1. do 15. ledna 2017 vlídně přijmou koledníky a přispějí do jejich pokladniček. Stejné díky patří i samotným koledníkům, kteří věnují nezištně svůj čas ve prospěch pomoci druhým. Získané prostředky budou použity pro přímou pomoc potřebným a přispějí k udržení a k rozvoji sítě sociálně zdravotních služeb v našem regionu.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky charita, Jihlava, dům, nový rok, Telč, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříkráloví koledníci vyrazí do ulic hned po Novém roce. Koledovat budou do 15. ledna | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.