Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Meteorologové: Čeká nás oblačný týden s občasnými přeháňkami. Počítejme i se silným větrem

Česko má před sebou oblačný týden s občasnými přeháňkami. Zejména v jeho druhé polovině bude silně foukat. Nejvyšší teploty se mají v týdnu pohybovat okolo 15 stupňů Celsia, například dnes se ale mohou vyšplhat až nad 20 stupňů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnes bude vrcholit příliv velmi teplého vzduchu, ojediněle se mohou teplotní maxima dostat až na 23 stupňů Celsia. Meteorologové ale nečekají, že by padlo hodně teplotních rekordů pro 30. říjen, protože loni bylo v tento den ještě tepleji. Ve Vimperku tehdy naměřili 26,2 stupně, v Kašperských horách 25,4 stupně a v Tachově 25 stupňů.

Vítr bude podle meteorologů zesilovat už dnes k večeru.  Ve vyšších polohách mohou mít jeho nárazy rychlost až 90 km/h. Podobně větrno bude i v úterý. Zároveň se mírně ochladí, maxima by měla být zhruba 15 stupňů Celsia. Na většině území čekají meteorologové občasný déšť.

Ve středu se přechodně vítr uklidní, už ve čtvrtek i v pátek ale mají být nárazy opět místy až 70 km/h, na horách i 90 km/h. Čtvrteční nejvyšší denní teploty by měly být kolem 16 stupňů Celsia, v pátek o něco nižší. Znovu bude na většině území občas pršet. Také o víkendu je potřeba počítat s deštěm, teploty zůstanou podobné jako v týdnu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto siamkop/pixabay

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, týden, ČHMÚ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové: Čeká nás oblačný týden s občasnými přeháňkami. Počítejme i se silným větrem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.