Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jihlavském, třebíčském a havlíčkobrodském náměstí jsou kvůli útoku v Berlíně zábrany

Na Vysočině je v souvislosti s teroristickým útokem v Berlíně výrazně posílen počet policejních hlídek. Policisté vyzbrojeni dlouhými zbraněmi monitorují situaci v místech s větší koncentrací lidí, hlavně na náměstích, kde jsou nejrůznější předvánoční kulturní a společenské akce. Na centrálních náměstích v Jihlavě, v Třebíči a v Havlíčkově Brodě byly během dneška instalovány na vybraných místech betonové zábrany. Zvýšená bezpečnostní opatření potrvají nejméně do začátku nového roku. V tiskové zprávě to dnes oznámila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Hlídkujeme na autobusových či vlakových nádražích, ve velkých obchodních a nákupních centrech a v dalších místech, kde se soustřeďuje vyšší počet lidí. V rámci preventivních opatření spolupracují policisté také se strážníky, kdy společně monitorují vytipované lokality a riziková a exponovaná místa,“ uvedl krajský policejní ředitel Radek Malíř.

Riziková místa, kde se v souvislosti s vánočními akcemi a oslavami konce roku sejde víc lidí, policisté vybrali při jednáních s představiteli vedení kraje a větších měst na Vysočině. Na těchto místech bude nejméně do konce roku zvýšený dohled zejména uniformovaných policistů.

Betonové zábrany instalovali podle pokynů policie pracovníci organizací daných měst. „V některých případech mohou být v dalších dnech technické zábrany ještě doplněny stojícími vozidly Hasičského záchranného sboru a Policie České republiky,“ uvedla mluvčí.

Situaci, kterou řeší v Německu, podle hejtmana Vysočiny Jiřího Běhounka (za ČSSD) není možné přehlížet. „Byl bych rád, kdyby veřejnost vnímala aktuálně přijatá zvýšená bezpečnostní opatření v Kraji Vysočina klidně a tolerantně,“ uvedl Běhounek.

Policie po celé republice rozmístěním zátarasů a dalšími opatřeními reaguje na pondělní teroristický útok na vánoční trh v západní části berlínského centra. Do davu lidí tam vjel nákladní vůz. Při útoku zemřelo 12 lidí, dalších zhruba pět desítek je zraněných.

Autoři | Foto www.brnenskadrbna.cz

Štítky Kraj Vysočina, Berlín, Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod, Jiří Běhounek, ČSSD, Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavském, třebíčském a havlíčkobrodském náměstí jsou kvůli útoku v Berlíně zábrany | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.