Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děti z charitního Klíčku a Klubíčka udělaly předvánoční radost seniorům v Dačicích

V předvánočním čase se pracovníci spolu s dětmi z Klubíčka (sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) a Klíčku (neformálního předškolního klubu) při Oblastní charitě Jihlava vydali navštívit Dům s pečovatelskou službou v Dačicích a místní muzeum.

Ve společenské místnosti děti předvedly svá vystoupení. Děti svou spontánností a dětskou nevinností přinesly do místnosti předvánoční náladu a zahájily tamním obyvatelům vánoční program, který je ještě od místních základních a mateřských škol ještě čeká.

„Klubíčkové” a „klíčkové” děti si připravily básničky, v jejichž recitování se střídaly. Nesměly také chybět koledy, a tak si děti z Klubíčka a Klíčku připravily netradiční provedení koled jako je například Nesem vám noviny, Vánoce, vánoce přicházejí či Půjdem spolu do betléma.

Nechyběla ani pohybová scénka s hudbou. Na konec vystoupení si všichni společně zazpívali Rolničky, rolničky. Všechna vystoupení sklidila úspěch a potlesk.

V závěru děti rozdaly každému uživateli pečovatelské služby i zaměstnanci balíček s vánočním přáním a s ozdobou na stromeček uvnitř. Někteří obyvatelé si s dětmi podávaly ruku a vzájemně si přáli hezké Vánoce.

Senioři si pochvalovali, jak jsou děti šikovné. „Po vystoupení za námi i uživatelé sami přicházeli a dětem osobně děkovali, to samé zaměstnanci, kteří k nám byli velmi vstřícní a ochotní,“ pochvaluje si Dana Pečínková, sociální pracovnice z Klubíčka.

„Bylo hezké vidět, jak děti dělají radost i obyvatelům služby tohoto druhu,” řekl Lukáš Mandát, sociální pracovník z Klíčku.

Po návštěvě pečovatelského domu měly děti ještě možnost vidět výstavu krojovaných panenek. Zde byly děti také mile přivítány a viděly panenky v jiné podobě, než je znají dnes, s ručně šitými oděvy. Únava byla na dětech znát a rády se vrátily zase zpět domů do Jihlavy.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Dačice, Jihlava, Vánoce, Nesem vám noviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z charitního Klíčku a Klubíčka udělaly předvánoční radost seniorům v Dačicích | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.