Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nájemce do bývalé Radniční restaurace, pokus třetí. Město nabízí zájemci dočasné snížení nájmu na polovinu

Jihlava hledá opakovaně nájemce pro restauraci, která je ve dvou historicky cenných domech na Masarykově náměstí. Bývalá Radniční restaurace je zavřená od března. Město teď nabízí zájemcům snížení nájmu v prvních dvou letech na polovinu. Nové výběrové řízení bude 29. listopadu, uskuteční se formou dražby.

Éra Radniční restaurace v Jihlavě skončila. Vyhledávaný podnik se před pár dny definitivně uzavřel

Už na podzim se o tom po Jihlavě šuškalo. Nyní už je to černé na bílém. Krajské město Vysočiny přišlo o další restauraci v centru, konkrétně o Radniční restauraci, která má adresu na jihlavském Masarykově náměstí.

Poslední provozovatel Radniční restaurace požádal o ukončení nájemní smlouvy z finančních důvodů a stále se nepřihlásil nový provozovatel, který by měl o restauraci zájem. Město už bez úspěchu nabídlo pronájem restaurace v červnu a v srpnu. „Nějací zájemci se přišli podívat, ale řekli, že to je ve velice špatném stavu, že by byly potřeba značné investice, aby se to uvedlo do pořádku,“ uvedl minulý týden na zasedání zastupitelstva primátor Petr Ryška.

Restaurace má plochu 1083 metrů čtverečních. Po snížení nájemného na polovinu bude radnice v nové dražbě požadovat alespoň 449.000 korun ročně bez DPH. Po dvou letech nájemné opět zvýší o 50 procent. Nájemní smlouva by měla být uzavřená nejdřív na pět let a pak na dobu neurčitou. 

ANKETA: Na pivo si do jihlavské Radniční restaurace zatím lidé nezajdou. Provozovatelé o ni nemají zájem

Už více než půl roku je v Jihlavě zavřená Radniční restaurace, která sídlila v ikonické budově v horní části Masarykova náměstí. Tento opuštěný podnik na svém včerejším zastupitelstvu řešili i jihlavští zastupitelé, protože budova je majetkem...

Podle Ryšky bylo ve hře třeba i to, že by se případnému zájemci nájem na rok úplně odpustil. „Zase bychom ale neradi, aby do toho přišli dobrodruzi, kteří by po roce, kdy by nemuseli platit nájem, zase odešli," míní primátor. 

Zájemci se mohou do dražby hlásit do 27. listopadu, samotná dražba se uskuteční 29. listopadu od 15 hodin v zasedací místnosti v přízemí budovy Městské knihovny v Jihlavě.

Dřív byl v suterénu budovy minipivovar, ani ten už nefunguje. Toalety restaurace město otevřelo bezplatně veřejnosti.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek | Zdroj ČTK, Město JIhlava

Štítky ČR, reality, restaurace, správa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nájemce do bývalé Radniční restaurace, pokus třetí. Město nabízí zájemci dočasné snížení nájmu na polovinu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.