Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pozor na kuřecí maso z Penny, varují potravináři. V prsních řízcích z Ukrajiny našli salmonelu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozornila na nebezpečné kuřecí maso z Penny Marketu. Prsní řízky pocházející z Ukrajiny a zpracované na Slovensku obsahovaly bakterii, která způsobuje nemoc salmonelózu. Maso zachytili inspektoři v provozovně v Olomouci, v prodeji už není.

Vzhledem ke skutečnosti, že předmětný výrobek byl označen údajem ´Spotřebujte do: 11.08.2023´, v tržní síti se již nenachází. SZPI však důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Balení neslo označení Chlazený kuřecí prsní řízek, šarže: 23313202, chov a porážka: Ukrajina, zpracováno na: Slovensko, výrobce: WE Trade, Horné Saliby, Slovensko. Upozornění na nebezpečnou potravinu vložili čeští inspektoři do evropského systému rychlého varování RASFF. Vzorek inspekce odebrala jako součást plánované mimořádné mikrobiologické kontroly. S provozovatelem prodejny zahájila správní řízení o pokutě.

O podobném zjištění SZPI informovala také ve druhé polovině srpna. Bakterii Salmonela Infantis tehdy odhalila v kuřecím masu prodávaném v obchodě Tesco. Výrobek rovněž pocházel z Ukrajiny a na Slovensku jej balila společnost WE Trade. V červenci SZPI upozornila na dvě šarže kuřete bez drobů původem z Ukrajiny, které našla v prodejnách JIP východočeská v Českých Budějovicích a Harrachově. Také tyto vzorky obsahovaly salmonelu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SZPI

Štítky Penny Market, kuřecí maso, salmonela

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na kuřecí maso z Penny, varují potravináři. V prsních řízcích z Ukrajiny našli salmonelu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.