Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Další tři sjezdovky zahájily provoz. Lyžařů ale zatím moc není

Další tři sjezdovky mohou od víkendu využívat lyžaři na Vysočině. Po Šacberku zahájili provoz na Harusově kopci a na Fajtově kopci na Žďársku a na vrchu Křemešník. Zájem lyžařů však zatím není nijak velký. Vyplývá to z dnešní ankety ČTK.

„Lidi asi trochu odradila předpověď počasí, která avizovala teplý víkend.  Takže začátek je z pohledu návštěvnosti takový vlažnější,“ řekl ČTK Jiří Pálka z Fajtova kopce. Dodal, že kvůli tomu také areál přes týden zavede provizorní provoz. „Bude se lyžovat vždy jen v odpoledních hodinách. Naplno bychom chtěli začít od příštího víkendu, ale samozřejmě záleží také na počasí,“ uvedl.

Nižší návštěvnost zaznamenali také na Harusově Kopci u Nového Města na Moravě. Podle provozovatelů to ale odpovídá faktu, že sezona teprve začíná a lidé ve větší míře lyžují až od období vánočních svátků. „Zatím není jisté, jak budeme fungovat během příštího víkendu, kdy se v Novém Městě uskuteční světový pohár v biatlonu,“ řekl ČTK Karel Klapač z Harusova kopce.

V porovnání s hlavní sezonou evidovali nižší zájem veřejnosti o lyžování tento víkend také v Křemešníku a Šacberku. A to i přesto, že provozovatelé upravili sjezdovky, na nichž leží několik desítek centimetrů umělého sněhu.

Autoři | Foto www.skiarealy-sjezdovky.cz

Štítky sjezdovka, Kraj Vysočina, kopec, Křemešník, Šacberk, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Světový pohár v biatlonu, Rozhledna Fajtův kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Další tři sjezdovky zahájily provoz. Lyžařů ale zatím moc není | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.