Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V týdnu půjdou teploty opět nahoru, o víkendu budou atakovat třicítku. Přijdou i přeháňky a bouřky

Také dnes meteorologové přišli s předpovědí počasí na nadcházející týden. Určitě dobrou zprávou pro milovníky tepla je to, že po mírném ochlazení půjdou teploty znovu nahoru.

První týden letních prázdnin se budou teploty pohybovat většinou nad 25 stupňů Celsia. Zpočátku jasná či polojasná obloha se ve středu postupně zatáhne a dorazí přeháňky i bouřky. „Po mírném ochlazení začnou teploty znovu stoupat a v neděli mají překročit tropickou třicítku," předpovídají meteorologové.

Dnešní obloha je skoro jasná až polojasná, během dne se přechodně může zatáhnout. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 23 až 27 stupňů, na jihu Moravy i 29 stupňů Celsia. V úterý budou denní maxima 24 až 28 stupňů a objeví se první ojedinělé přeháňky a bouřky, které následující den dorazí na většinu území. Zatímco ve středu se budou teploty před příchodem studené fronty blížit ke 30 stupňům, ve čtvrtek už většinou nepřekročí 26 stupňů, jen na jižní Moravě bude o něco tepleji, a místy bude pršet.

Jaký bude víkend? 

V pátek očekávají meteorologové převážně polojasno, na východě republiky se mohou objevit přeháňky a výjimečně i bouřky, teploty odpoledne vystoupají na 24 až 28 stupňů, na severovýchodě země bude jen kolem 23 stupňů.

Na víkend se oteplí, v neděli bude přes 30 stupňů. Má být jasno a podle dnešního výhledu počasí se po oba volné dny zatím nečekají žádné srážky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto aghostmaycome

Štítky počasí, týden, předpověď, výhled, meteorologové, ČHMÚ, teplota, déšť, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V týdnu půjdou teploty opět nahoru, o víkendu budou atakovat třicítku. Přijdou i přeháňky a bouřky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.