Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoční trhy v Jihlavě zvou na bohatý program: Bosch svařák, koncerty nebo ohňová show

Další možnost, jak v Jihlavě nasát vánoční atmosféru, lidé dostanou od tohoto pátku na Masarykově náměstí. Až do čtvrtka 22. prosince se tam budou konat tradiční Vánoční trhy. Bude možné nakoupit až v 60 stáncích. Nebude to ale jen o nakupování vánočních dárků a dobrot. Ve vybrané dny je připravený bohatý kulturní program.

Ve stáncích zájemci seženou sýry, palačinky, perníky, medovinu, svařené víno, dětský punč, uzeniny, ořechy, trdelníky, bramboráky, vánoční dekorace, stříbro, jmelí, tepané šperky, háčkované ozdoby, ručně vyráběná mýdla, keramiku, svícny, hračky a mnoho dalšího.

Co se doprovodného programu týče, tak ten zahájí v pátek 9. prosince v Jihlavě již tradiční akce Bosch svařák. V 15 hodin zazní české koledy, lidé uvidí živý betlém, představí se andělé na chůdách, chybět nebude oblíbená laser show, ohňostroj a zahrát a zazpívat přijede skupina Jelen. 

O den později mohou lidé navštívit akci s názvem Vánoce patří dětem. Začátek je plánován na 13:30. Pro děti je nachystána pohádka Čert a Káča, vystoupí zde děti z různých zájmových kroužků, přítomné pobaví Divadlo Ježek. Vše vyvrcholí od 17 hodin koncertem Midnight Coffee Session.

11. prosince od 13 hodin bude na programu akce Zpívejme nejen o Vánocích. O program se postará Jihlavský smíšený pěvecký sbor Melodie, dětský sbor Telčísla z Telče, Smíšený pěvecký sbor Foerster Sokol Jihlava, Hudební sdružení Gymnasium Jihlava a jihlavská ZUŠ. Vše zakončí koncert skupiny The Shots.

V pátek 16. prosince jihlavské náměstí ožije Vánocemi pro malé i velké. Ve 14 hodin se předvede Bobo divadlo Jihlava, opět vystoupí děti z různých zájmových kroužků, od 16 hodin bude připraveno divadlo O kouzelné rybce, v 17 hodin publikum rozezpívá Dan Moravský, a to s hity zpěváka Dalibora Jandy. V 18:30 bude na programu koncert kapely Top dream company.

Následující den, tedy 17. prosince, bude na Masarykově náměstí patřit akci Ohnivé Vánoce s rytíři a šermíři. Program začne ve 14 hodin, kdy vystoupí polenští Novus Origo. Ve 14:30 se mohou návštěvníci těšit na orientální tanec, v 15 hodin na šerm. O hodinu později pak vystoupí Rytíři Země Zubra. V 16:30 si náměstí společně zazpívá s exotickými nástroji. V 17 hodin program uzavře ohňová show, se kterou podruhé vystoupí Novus Origo. Po celou dobu budou moci děti zkusit lukostřelbu, boj s pěnovými meči či na kladině.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Jihlava, koncert, svařené víno, Robert Bosch GmbH, vánoční trhy, divadlo, Vánoce, Dalibor Janda, Gymnázium Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v Jihlavě zvou na bohatý program: Bosch svařák, koncerty nebo ohňová show | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.