Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Barborka z Třebíčska se málem utopila v kádi s vodou, díky reakci a spolupráci záchranářů ale žije plnohodnotný život

Dramatický příběh se šťastným koncem se loni odehrál ve Studenci na Třebíčsku. Malá Barborka se málem utopila v kádi s vodou, včasnou reakcí a spoluprací záchranných složek se jí ale podařilo oživit a po měsíci v nemocnici připravit na plnohodnotný návrat do života.

Na 17. května 2022 rodina Šilhanova ze Studence nikdy nezapomene. Začal se psát dramatický příběh malé Barborky, která spadla do kádě s vodou. „Stalo se, co se stát nemělo a naše dcerka se málem utopila,“ vzpomíná s ročním odstupem maminka. Díky souhře všech zachránců se ale ten nejtragičtější scénář podařilo odvrátit.

Na místě zareagoval tatínek, operátorky tísňové linky neprodleně vyslaly lékařskou posádku z Třebíče, sanitku z Náměště nad Oslavou a vrtulník se záchranáři z Jihlavy. „Po několikaminutové resuscitaci se podařilo holčičku oživit a letecky transportovat do nemocnice v Brně,“ doplnil Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Po speciální terapii v ostravské nemocnici se Barborka 17. června 2022, tedy přesně měsíc od nešťastné události, mohla vrátit domů po svých a bez trvalých následků. „Těžko vyjádřit vděk za to, že v naší zemi máme tak dobře zorganizovanou rychlou záchranu a lze se na ni spolehnout. Upřímně vám děkujeme a doufáme, že takovýchto ošklivých případů bude pokud možno co nejméně a ještě lépe vůbec žádné,“ je vděčná maminka.

„Neskutečně si vážíme každého poděkování, které k nám na záchranku doputuje. A příběhy se šťastným koncem máme ze všeho úplně nejraději,“ říká Petr Janáček. „Malé princezně Barborce přejeme moho zdraví a rodičům děkujeme za pochvalu.“

Mluvčí záchranářů zároveň poukazuje na to, že jsme na prahu letních měsíců, které si budeme stále častěji zpříjemňovat chvílemi u vody. „Berte, prosím, tento příběh jako varování. Každá tragédie je otázkou vteřiny. Buďte maximálně opatrní na sebe i své děti, koupání může být rizikem i pro toho nejlepšího plavce,“ upozorňuje Janáček.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Kraje Vysočina | Zdroj ZZS Kraje Vysočina

Štítky záchranka, Kraj Vysočina, Studenec, Třebíčsko, příběh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barborka z Třebíčska se málem utopila v kádi s vodou, díky reakci a spolupráci záchranářů ale žije plnohodnotný život | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.