Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Neobyčejná cesta do jihlavské porodnice. Rodící mamince pomohli na sál polenští policisté

Za dramatických a rozhodně nevšedních podmínek probíhala v sobotu večer cesta manželského páru do jihlavské porodnice. Když se ukázalo, že porod je skutečně na spadnutí, zastavil manžel u policejní hlídky s prosbou o pomoc. Policisté zkontaktovali nemocniční personál a nastávající rodiče doprovodili až k urgentnímu příjmu.

Když se běžná noční služba změní v netradiční. Takové pocity měla dvoučlenná policejní hlídka v sobotu 3. června. Nejprve hlídala bezpečnost a plynulost silničního provozu na obchvatu Velkého Beranova, když  krátce před jedenadvacátou hodinou u policistů zastavil řidič osobního vozidla, který vezl svoji manželku do porodnice.

„Muž požádal policisty o pomoc, protože nastávající maminka začínala mít akutní příznaky blížícího se porodu,“ popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková„Policisté proto cestou integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina kontaktovali jihlavskou nemocnici, aby byl připravený personál na porodním sále,“ dodává.

Poté hlídka doprovodila vozidlo s nastávající maminkou až k urgentnímu příjmu jihlavské nemocnice, kde už byl připravený zdravotnický personál. „Pevně věříme, že se od šťastných rodičů v dalších dnech dozvíme, kdy se miminko narodilo, protože jeho cesta na svět byla opravdu nevšední,“ dodává Čírtková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, porodnice, nemocnice, policie, pomoc, Polná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neobyčejná cesta do jihlavské porodnice. Rodící mamince pomohli na sál polenští policisté | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.