Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pracovníci jihlavských služeb ručně myjí kontejnery na separovaný odpad. Vybráno bylo jen několik lokalit

Pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) ve vybraných lokalitách města nově ručně myjí kontejnery na separovaný odpad. Tyto čisticí práce probíhají vždy o víkendech.

Ruční mytí kontejnerů poprvé proběhlo v sobotu 20. května. „SMJ spolupracují s odbornou firmou, která zajistí umytí nádob o obsahu 1100 litrů na papír, plast, sklo a biologicky rozložitelný odpad. Jedná se o kontejnery určené pouze pro občany. Umývají se boky nádob z venkovní části a víka nádob z venku i zevnitř. Mytí se bude provádět vždy po celý den. Možnost ukládat odpady do nádob nebude pro občany po celou dobu jejich umývání nijak omezena," upřesnil Martin Málek, mluvčí SMJ. 

Dodal, že se jedná o první pokus ze strany SMJ o provedení údržby vzhledu těchto nádob. Proto zatím nebude probíhat plošně na celém území krajského města Jihlavy. „Mytí kontejnerů se bude provádět pouze v ulicích Telečská, Žižkova, Ke Skalce, U Pivovaru a na Štefánikově náměstí," vyjmenoval Málek. 

Kontejnery se budou umývat do 31. července. V minulosti SMJ prováděly jenom dezinfekci kontejnerů a nádob na komunální odpad.

Ohodnoť článek

Foto solesne.cz | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky kontejner, mytí, hygiena, údržba, separovaný, odpad, třídění, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovníci jihlavských služeb ručně myjí kontejnery na separovaný odpad. Vybráno bylo jen několik lokalit | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.