Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Lékaři v jihlavské nemocnici budou mít nové počítače za 7 milionů. Jejich spotřebu snižují úsporná opatření

Velkou výměnu počítačů a monitorů mají před sebou v jihlavské nemocnici. V zařízení bude vyměněno celkem 345 starších počítačů včetně monitorů. Nové vybavení za miliony korun se pořídilo díky evropským dotacím.

„V naší nemocnici máme zhruba 1 160 počítačů. O pacienty se staráme v nepřetržitém provozu a práce zdravotníků je nejenom u pacientů, ale samozřejmě také za monitory počítačů, kam zapisují data. V těchto dnech instalujeme nové počítače a monitory. Výměna čeká většinu oddělení napříč celou nemocnicí,“ říká náměstek pro informatiku a kybernetickou bezpečnost David Zažímal.

Nové počítače včetně monitorů byly pořízeny v rámci evropské dotace REACT-EU. Celková pořizovací cena byla 7 054 905 korun včetně DPH.

V jihlavské nemocnici také přišli před několika měsíci s novinkou, která ušetří desítky tisíc korun měsíčně. Všechny počítače a monitory nastavili správci ICT tak, že se po třiceti minutách nečinnosti dají monitory samy do úsporného režimu. Za dalších 30 minut přejde do úsporného režimu i počítač.

„Akci jsme spustili v září loňského roku. Na první pohled snadná změna přinesla u počítačů měsíční úsporu kolem šedesáti tisíc korun. U monitorů je to více než dvacet tisíc korun za měsíc,“ dodává David Zažímal. Nemocnice Jihlava platí za elektřinu na chod monitorů a počítačů zhruba čtvrt milionu korun měsíčně. Bez úsporné novinky by to bylo o téměř sto tisíc korun víc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, počítače, dotace, úspora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Toscana

Když se počítače nevypínají, tak se nemůžou divit, že je vysoká spotřeba. Zdaleka všude není nutné je mít zapnuté celou noc. Nastavit PC do úspory po x minutách je snad běžná věc ne?

Neděle, 28. května 2023, 20:13Odpovědět

Lékaři v jihlavské nemocnici budou mít nové počítače za 7 milionů. Jejich spotřebu snižují úsporná opatření | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.