Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prezident Petr Pavel zavítá v příštím týdnu na Vysočinu, v Jihlavě bude ve čtvrtek

Prezident České republiky Petr Pavel se svojí manželkou Evou navštíví v příštím týdnu Kraj Vysočina. Ve dnech 25. a 26. května zavítá do celkem tří okresů. Začne v Pelhřimově, odkud se přesune do Jihlavy. V pátek má pak program v Jemnici, Kožichovicích a Hrotovicích na Třebíčsku.

Prezidentský pár čeká dvoudenní program, kterým ho provede hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. V Pelhřimově hlava státu navštíví základní školu, kam dochází děti se speciálními potřebami vzdělávání.

„Ještě dopoledne se zúčastní setkání s krajskou radou a zastupiteli v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě a prohlídku jihlavského outdoorového sportoviště na Českém mlýně. Tady se bude s panem prezidentem moci potkat i veřejnost,“ informuje tisková mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. Ve čtvrtek bude prezident čestným hostem galavečera udílení záslužných medailí složkám integrovaného záchranného systému.

V pátek navštíví prezidenta Jemnici, odkud se přesune do Hrotovic, kde je místní zemědělské družstvo ukázkovým příkladem fungující spolupráce s obcí. „Volba hrotovického družstva měla hned několik důvodů. Ideálně tady využívají odpadní teplo pro vytápění hned několika nejen svých objektů, vyhlášený je jejich odchov sumečků afrických, družstvo navíc příkladně hospodaří s vodou a vlastní technologické know-how bioplynové stanice,“ říká hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Svoji cestu po Vysočině zakončí prezidentský pár v Kožichovicích na Třebíčsku, kde zavítá na místní farmu. 

Návštěva nového prezidenta České republiky na Vysočině bude prolnuta i drobnostmi, které ji ozvláštní. „Věřím, že prezidentský pár potěší např. pozvání k degustaci speciálního menu, které připravili a servírují žáci jihlavské střední školy. Jde o Kristýnu Kratzmannovou a Erika Mareše. Reprezentovali Českou republiku na mezinárodní soutěži Trophée Mille ve Francii. Další šikovní lidé nejen ze škol budou autory rukodělných dárků, které pro prezidentský pár připravujeme,“ doplňuje hejtman kraje.

Návštěva prezidenta České republiky Petra Pavla a Evy Pavlové v Kraji Vysočina

Čtvrtek 25. května
09:30 – 10:15 návštěva ZŠ Pelhřimov v Komenského ulici
10:45 – 12:00 návštěva krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě
13:30 – 14:30 setkání s hejtmanem a jihlavským primátorem v areálu relaxačního a sportovního centra Český mlýn, prohlídka areálu
18:00 slavnostní večer u příležitosti udělení záslužných medailí složkám Integrovaného záchranného systému v Horáckém divadle v Jihlavě

Pátek 26. května
09:00 – 10:30 návštěva města Jemnice, jednání na radnici a následná procházka
11:00 – 12:00 návštěva ZD Hrotovice 
13:15 – 14:15 návštěva Farmy Kožichovice 


 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Petr Pavel | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky prezident, Petr Pavel, návštěva, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Petr Pavel zavítá v příštím týdnu na Vysočinu, v Jihlavě bude ve čtvrtek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.