Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: V Jihlavě se budou rušit dvě pobočky České pošty. Co na to zastupitelé?

Od začátku července Česká pošta bez náhrady ruší okolo tří set svých poboček. Výjimkou nebude ani Jihlava, kde svůj provoz ukončí dvě pobočky. Podle nejnovějších zpráv má jít o tu na Horním Kosově a v Heleníně, naopak pokračovat by měla pošta u hlavního vlakového nádraží. Jak se na tyto změny dívají jihlavští zastupitelé?

Budoucnost České pošty v Jihlavě. Radnice dohodla výměnu, o pobočku určitě přijdou lidé v Heleníně

Také Jihlavy se dotkne plánované rušení poboček České pošty. Tento podnik trvá na tom, že konkrétně v krajském městě Vysočiny uzavře dvě pobočky. Vedení Jihlavy má za sebou jednání se zástupci České pošty. Po něm je už jisté, že pobočka v ulici...

Redakční dotaz: Jak vnímáte fakt, že Česká pošta chce v Jihlavě zavřít dvě svoje pobočky? Považujete za úspěch, že se podařilo "vyměnit" pobočku v Havlíčkově ulici za pobočku v Heleníně?
 

Miroslava Zápotočná (Starostové a nezávislí) 

Nejprve je potřeba vysvětlit, že Česká pošta nerozhodla o tom, kolik poboček zruší. Dělo se tak na základě určení počtu poboček k zachování dle kritérií daných nezávislým Českým telekomunikačním úřadem. Pošta poté na základě analýzy vybrala, které pobočky navrhuje zrušit, a s vedením města komunikovala, jestli vybrala ty vhodné.

Každý zásah do komfortu obyvatel je nepříjemný, ale musíme si uvědomit, že kdyby se k rušení poboček nyní nepřistoupilo, Česká pošta by kvůli nezodpovědnému hospodaření státu v minulých letech zbankrotovala, což nikdo nechtěl připustit. K Vaší otázce – výměnu pobočky v Heleníně za tu na Havlíčkové považuji za dobrý a logický krok.

David Mészáros (SPD) 

Nesystémové hromadné rušení poboček ČP poškozuje všechny občany a zejména seniory. Je sice pravda že v dnešní technické době se velká část korespondence děje elektronicky a také že špatnou strategií se vedení ČP nechalo v doručování zásilek převálcovat konkurenčními společnostmi. Nicméně pobočky zajišťují i styk občanů s veřejnou správou, výběry důchodů, a další služby, proto je na místě zachování poboček a jejich transformace místo jejich rušení.


Odpovědi byly seřazeny chronologicky od nejdřívější po nejpozdější. Další oslovení městští zastupitelé Jiří Pokorný (ANO), Vojtěch Prchal (ODS a KDU-ČSL) a Karolína Koubová (Piráti a Fórum Jihlava) na dotaz redakce do uzávěrky neodpověděli.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava

Štítky politická korida, česká pošta, rušení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: V Jihlavě se budou rušit dvě pobočky České pošty. Co na to zastupitelé? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.