Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vysočině momentálně funguje pět sjezdovek, sníh pro běžkaře už nemá ani Novoměstsko

Na Vysočině je otevřených pět lyžařských sjezdovek, kvůli oblevě o tři méně než před týdnem. Na Žďársku se lyžuje na Harusově a Fajtově kopci, na Jihlavsku jezdí vleky na Čeřínku a Šacberku, funguje také sjezdovka Křemešník u Pelhřimova.

Obnovení provozu na víkend zvažuje sjezdovka v Novém Jimramově. Přírodní sníh už roztál i v okolí Nového Města na Moravě. Trať s umělým sněhem je stále v jihlavském areálu Český mlýn. 

„Sníh už se tady zcela rozpustil a ve Vysočina Areně jsou už tratě uzavřeny, protože tam probíhá zasněžování a příprava na biatlon," řekl Erik Havlík z novoměstského informačního centra. V Novém Městě na Moravě se tak dá lyžovat jen na sjezdovce Harusův kopec.

Svah na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí v týdnu zaplňovaly hlavně lyžařské kurzy jihomoravských škol. Jarní prázdniny na Vysočině se podle Jiřího Pálky z tamního skiklubu na návštěvnosti sjezdovky moc neprojevily. Podotkl, že kdo má rád lyžování, jezdí o prázdninách na velké hory. Přerušit provoz se skiareál nechystá. „Pokud podmínky vydrží, tak minimálně 14 dní plánujeme jezdit," řekl Jiří Pálka.

Na Šacberku u Jihlavy je přes půl metru technického sněhu. „Teď to nemá ubývat, protože se má ochladit. Myslíme si, že do půlky března je reálné jet bez omezení," řekl Pavel Havlíček, který sjezdovku provozuje.

„Jedeme, máme sněhu dost," řekl Vladimír Cháb za sjezdovku Čeřínek.

Sjezdovka v Lukách nad Jihlavou přerušila provoz po dešti koncem minulého týdne. „Luka stojí, Křemešník jede. Luka čekají na víkendový mráz, abychom to zase po neděli rozjeli," řekla Magda Vaňková, která se stará o oba skiareály.

Na Vysočině jsou dnes odpolední teploty mezi čtyřmi až šesti stupni Celsia. Koncem týdne se podle meteorologů ochladí a v noci začne mrznout, o víkendu by mělo také sněžit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ski Olešnice

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině momentálně funguje pět sjezdovek, sníh pro běžkaře už nemá ani Novoměstsko | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.