Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ztráty v Jihlavě. Majitele postrádá igelitka s alkoholem, mačeta, invalidní vozík i mužská erotická pomůcka

Taška s alkoholem, mačeta, mobily, klíče. To je jen malá část toho, co v roce 2022 ztráceli lidé v Jihlavě. Všechny ztracené věci, které někdo zanese na jihlavský magistrát, pak evidují pracovníci jihlavského správního oddělení. Za uplynulý rok to je 325 nálezů.

Jak zjistila naše redakce, ve skladu jihlavských „ztrát a nálezů“ se nachází nejčastěji peněženky s obsahem, mobilní telefony a klíče. Najdou se tam ale i kuriózní věci, které nyní nemají svého majitele. „Z kuriózních věcí lze jmenovat mačetu, nůž, igelitovou tašku s alkoholem či erotickou pomůcku pro muže,“ vyjmenovala Jihlavské Drbně Martina Mopilsová z jihlavského správního oddělení s tím, že věci se do skladu dostávají nejčastěji od veřejnosti, která danou věci či věci nalezne a donese na magistrát.

Věci rozličných rozměrů 

Ztracené věci si na jihlavské radnici vyzvedne zhruba jen třetina majitelů. Správní oddělení ztracené věci eviduje tři roky, poté se nálezy stávají majetkem města. „Posléze je řada těchto nálezů využita pro charitativní účely,“ dodal Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Nálezy se zveřejňují na úřední desce Magistrátu města Jihlavy prostřednictvím veřejné vyhlášky. 

Řada věci leží ve skladu dlouhodobě, nikdo se nehlásí k většímu množství oblečení, ke klíčům, brýlím, ale i mobilním telefonům či jízdním kolům. Aktuálně nejmenším předmětem ve skladu jsou náušnice, naopak největším ztraceným předmětem je elektrický invalidní vozík.

Zapomnětliví či nepozorní lidé často cestují i ve vozech městské hromadné dopravy. Tam se podle Daňka ztrácí ledacos. „Nejčastěji to bývají zavazadla, drobná elektronika, telefony, oblečení,“ doplňuje ho předseda představenstva Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner.

Pokud něco zapomenete v jihlavských trolejbusech nebo autobusech, pak by vaše kroky měly směřovat na dopravní podnik v Brtnické ulici. Takzvané ztráty a nálezy tam jsou umístěny na vrátnici. „Pro ověření, zda se ztracená věc nalezla, mohou cestující nonstop volat 567 301321, nalezené Jihlavské karty se posílají na středisko předprodeje na Masarykově náměstí,“ doplňuje Radim Rovner.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky nálezy, ztráty, majitel, radnice, sklad, správní, oddělení, kuriozity, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztráty v Jihlavě. Majitele postrádá igelitka s alkoholem, mačeta, invalidní vozík i mužská erotická pomůcka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.