Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bazén v Jihlavě je do odvolání opět uzavřený. Jsou zrušena i všechna plavání pro děti ze školek a škol

Až do odvolání dnes ve 13 hodin Služby města Jihlavy (SMJ) uzavřely bazén Evžena Rošického v Jihlavě. Důvodem odstávky, která se kromě široké veřejnosti týká třeba i žáků mateřských a základních škol, je porucha vzduchotechniky v bazénové hale.

„Porucha nastala dnes krátce před polednem, kdy se poškodily pojistky a následně odtah vzduchu z bazénové haly. Díky tomu, že vzduchotechnika neběží, tak nedochází na bazéně k výměně vzduchu a hala se neodvětrává. Následně vzniká enormní vlhkost, která se nyní pohybuje kolem 85%, takže se rosí skla a špatně se v těchto podmínkách dýchá. Momentálně je tohle prostředí zcela nevhodné pro plavání," vysvětlil novinářům Martin Málek, mluvčí SMJ.

Možným řešením nastalé situace by mohlo být snížení teploty v bazénové hale a ohřev  vody, aby nedocházelo k jejímu odpařování, ale to by, podle Málka, zase byla návštěvníkům zima. „Z tohoto důvodu až do odvolání se dnes 19. ledna od 13 hodin uzavře bazén pro výuky plavání dětí z MŠ, ZŠ, tréninky plaveckého oddílu, komerční pronájmy bazénu a plavání veřejnosti. Zítra nastoupí specializovaná firma, která jednak zjistí rozsah poruchy na vzduchotechnice a také se ji pokusí co nejdříve opravit. Tělocvičny, kuželna i sauna jsou stále v provozu," dodává Málek.

Jihlavský bazén byl kvůli poruše uzavřený i na konci loňského roku, a to od 26. prosince do 5. ledna, kdy se poškodil frekvenční měnič a bazén byl také uzavřen. „Odstávka kvůli podobné závadě byla v minulosti ještě 30. 11. 2018. Tehdy přestal fungovat vysoko frekvenční měnič řízení, který měl na starost chod elektromotoru ventilátoru," připomněl mluvčí Málek poruchu z minulosti. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky bazén, plavání, porucha, provoz, zavřeno, Evžena Rošického, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén v Jihlavě je do odvolání opět uzavřený. Jsou zrušena i všechna plavání pro děti ze školek a škol | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.