Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Vysočině bude je od pondělí otevřená bez omezení jen sjezdovka Šacberk

Na Vysočině bude od pondělí jezdit lyžařský vlek bez omezení asi jen na sjezdovce Šacberk u Jihlavy. Přerušení provozu kvůli dopadům teplého počasí dnes oznámili provozovatelé skiareálů Čeřínek u Jihlavy a Fajtův kopec u Velkého Meziříčí, zvažuje to i správce sjezdovky Harusův kopec u Nového Města na Moravě. Sjezdovka v Novém Jimramově na Žďársku včera byla zavřená kvůli dešti, v pondělí a v úterý bude otevřená jen ve vyhrazených hodinách.

Koncem týdne bylo na Vysočině přístupných pět sjezdovek. Lyžařů bylo podle provozovatelů o něco víc v sobotu, kdy i svítilo slunce.

„V sobotu byla velmi slušná návštěvnost, dneska kvůli rannímu dešti to bylo slabší. Nicméně sněhu je dostatek a věříme, že ve druhé polovině týdne už přijde i ta zimní nálada," řekl Pavel Havlíček ze sjezdovky Šacberk. Podle meteorologů by se v tomto týdnu mělo ochladit, na Vysočině by měly být sněhové přeháňky a teplota by v noci mohla klesat pod nulu.

Provozovatelé sjezdovky Čeřínek u Jihlavy včera na facebooku uvedli, že se prozatím lyžuje prozatím naposled, pro další provoz potřebují vyrobit technický sníh. „V týdnu pojede pouze ranní školka a my ostatní si budeme muset počkat, než se nám podaří nasněžit. Jestli meteorologové zase nelžou, spustíme do víkendu," uvedli.

Sjezdovka Fajtův kopec byla otevřená do včerejších14 hodin, dočasně uzavřený bude tento areál dočasně od pondělí do pátku. „Doufáme, že začne mrznout a my začneme dosněžovat," řekl Jiří Pálka ze skiareálu.

Uměle zasněžené tratě pro běžkaře jsou ve vyhrazených časech přístupné v novoměstské Vysočina Areně. Další skoro 600 metrů dlouhá trať s umělým sněhem je v rekreačním areálu Český mlýn v Jihlavě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sjezdovky.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině bude je od pondělí otevřená bez omezení jen sjezdovka Šacberk | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.