Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Lyžování na Čeřínku: Krásného počasí využily v sobotu po obědě desítky lidí

Je hezký slunečný den, teploty se pohybují kolem pěti stupňů nad nulou. Počasí v polovině ledna odpovídá spíše začátku jara a na sjezdovce na Čeřínku po poledni jezdí dvě desítky lyžařů a snowboardistů.

Je mezi nimi i Matěj Kochánek z Jihlavy s pětiletou dcerou. „Dnes jsme vyrazili sem na Čeřínek. Lyžuje se tu hezky, na podmínky, co teď panují. Je tu trošku led, ale jinde to asi lepší není. Hezké počasí, hezká sobota,“ říká Matěj Kochánek.

S dcerou je čekají poslední dvě jízdy a končí. „Začala se učit minulou zimu, teď už to krásně zvládá sama, jde jí to,“ dodává Kochánek a míří s dcerou na vlek.

Zájem je malý

Stejně jako několik dalších rodičů s dětmi, které neodradilo téměř jarní počasí a užívají si zimní sportování.

„Máme tu desítky lidí denně. O svátcích byl trochu větší zájem, od Vánoc není žádný. V tomto počasí je lepší, když se na svahu jezdí. Sníh se tak udrží v lepším stavu,“ hodnotí aktuální situaci v lyžařském areálu na Čeřínku jeho spolumajitel Vladimír Cháb.

Lyžování na sjezdovce na Čeřínku

Sobota, 14. ledna 2023, 17:22

Lyžařský areál Čeřínek
Lyžařský areál Čeřínek

Čeřínek je jednou z mála sjezdovek na Vysočině, které jsou letos v půli ledna v provozu. Milovníci zimních sportů mohou využít ještě sjezdovku na Šacberku, na Harusově kopci, na Fajtově kopci a v Jimramově.

„V prosinci jsme zasněžovali v kuse pět dní a nocí. Podařilo se vyrobit dostatek sněhu, a to největší zásoby, co jsme kdy měli. Ale už čtvrtý týden jsou pro nás podmínky nepříznivé, to už je dlouho. Dokonce i voda na zasněžování je moc teplá,“ říká Vladimír Cháb.

Vlekaři čekají na ochlazení

Vlekařům by mělo se sněhem pomoci ochlazení, které se má dostavit příští týden. Mráz a sníh by také mohl zvýšit zájem sportovců. „Lidé nemají na lyžování chuť, když není nikde sníh. Když je slunečné počasí, bývá tu víc turistů a cyklistů než lyžařů, a to není v lednu normální,“ vysvětluje Vladimír Cháb.

Je to tak. Počasí zimu připomíná jen málo a na parkoviště kromě několika lyžařů dorazila i skupina motorkářů. Po cestě z lyžařského areálu potkáváme i několik cyklistů a turistů.

Ohodnoť článek

Štítky lyžování, sjezdovka, Čeřínek, sníh, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžování na Čeřínku: Krásného počasí využily v sobotu po obědě desítky lidí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.