Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z jihlavské zoo utekla před několika dny samice rysa ostrovida, nebezpečná ale není

Z jihlavské zoologické zahrady utekla před několika dny samice rysa ostrovida. Překonala oplocení, když šplhala vysoko do stromů. Naposledy ji v Jihlavě viděli v úterý, už může být ale i mimo město. Je to plaché zvíře, které není nebezpečné, pokud ho ale někdo uvidí, měl by kontaktovat zoologickou zahradu.

Samice utekla údajně 22. prosince. Zahrada informovala městskou policii, útulek i hasiče. „Samice vylezla přes stromy až tolik vysoko, s čímž nikdo nepočítal. Dostala se ven nedopatřením, snažila se slézt do výběhu, ale odbočila na špatný strom a dostala se za plot," řekla zástupkyně ředitele zahrady Pavla Jarošová.

Pokud někdo rysa uvidí, může kontaktovat zoologické oddělení zahrady na telefonním čísle 737 266 421. „Není to nebezpečné zvíře, že by zaútočilo. Je to plaché zvíře, které se víceméně schovává. Rys ostrovid nemá problémy s podmínkami, které v naší přírodě jsou, žijí u nás ve volné přírodě," řekla Jarošová.

Jihlavská zoologická zahrada má v chovu dvě samice rysa. Utekla mladší z nich, které jsou čtyři roky a v Jihlavě se narodila. Na útěk zvířete upozornil Český rozhlas, podle kterého se objevilo na sídlišti Březinovy sady.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto npsumava.cz

Štítky ČR, příroda, zoo, Jihlava, rys, útěk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z jihlavské zoo utekla před několika dny samice rysa ostrovida, nebezpečná ale není | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.