Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vydražte hokejový dres a pomozte vážně nemocným dvojčatům

PR článek

Vánoční svátky se blíží a s nimi možnost se zastavit a prožít hezké chvíle se svými nejbližšími. Během adventu také o něco více myslíme na ty, kteří zažívají nelehké časy a potřebují naši pomoc. Společnost Cara Plasma se rozhodla uspořádat adventní charitativní dražbu hokejového dresu HC Dukla Jihlava podepsaného hráči. Výtěžek pomůže dvojčatům Františkovi a Vítkovi, kteří od narození bojují s vážnými zdravotními obtížemi.

František a Vítek Hypšovi jsou třináctiletá dvojčata, která přišla na svět ve 25. týdnu těhotenství. Následkem předčasného porodu trpí oba chlapci fyzickým i mentálním postižením. Pohybují se pouze pomocí invalidního vozíku a jejich stav vyžaduje celodenní péči obou rodičů, kteří se jim snaží zajistit to nejlepší. Současně se starají o starší dceru Terezku.

Chlapci navštěvují speciální školu, kam je rodiče denně vozí, navzdory tomu, že dojíždění do 40 km vzdáleného města je pro všechny náročné. Oba potřebují pravidelné rehabilitace a nejrůznější zdravotní pomůcky, které nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Pokud to finanční situace dovolí, jezdí František a Vítek na rehabilitační pobyty v České i Slovenské republice.

Pravidelné rehabilitace posouvají chlapce vpřed a pomáhají jim překonávat zdravotní obtíže. Pobyty ale stojí pro každého z nich i několik desítek tisíc korun. Není v možnostech rodičů uhradit náklady z vlastních zdrojů, jelikož se naplno věnují péči o své děti a nemohou chodit do zaměstnání. „Fyzicky jsou na tom kluci hůře, stále nechodí, ale pohybují se na vozíčcích, které jsme jim koupili. Snaží se stoupat i na nožky, ale bohužel chodit jim nejde. Snad jednou,“ věří maminka Františka a Vítka.

Přidejte se a pomozte dobré věci

Společnost Cara Plasma se rozhodla pro rodinu Hypšových uspořádat charitativní dražbu hokejového dresu HC Dukla Jihlava podepsaného hráči. Výtěžek dražby půjde na rehabilitace, které chlapci potřebují a nejsou hrazeny pojišťovnou. Aukce probíhá na stránce aukce.caraplasma.cz do 18. prosince. Zapojte se také!

Krevní plasma zachraňuje životy

Pro moderní medicínu představuje krevní plasma důležitou součást léků, které se využívají při léčbě mnoha vážných nemocí. Díky ochotným dárcům tato cenná složka lidské krve pomáhá mnoha pacientům s poruchou srážlivosti krve, sníženou imunitou nebo nádorovým onemocněním. Významně se také uplatňuje při léčbě popálenin. Společnost Cara Plasma s. r. o. vznikla v dubnu 2013 jako česká rodinná firma. V Praze vybudovala nejmodernější centrum pro odběr krevní plasmy a zařadila se mezi desítku nejlepších v Evropě.

V současné době provozuje moderní dárcovská centra v Praze, v Brně, v Jihlavě, Břeclavi, Českých Budějovicích, Strakonicích, Kolíně, Mladé Boleslavi, Ostravě, v Uherském Brodu, Pelhřimově a Zlíně. Jak společnost rostla, našla silného partnera pro svůj další rozvoj. Dnes je Cara Plasma součástí německého holdingu. Více informací se dozvíte na www.caraplasma.cz.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Cara Plasma, krev, Dukla Jihlava, dražba, dres, charitativní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydražte hokejový dres a pomozte vážně nemocným dvojčatům | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.