Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Lidé se naladili na vánoční čas. Na tradiční třešťskou akci jich přišly stovky

Děti se baví tvořením ve výtvarných dílničkách, jejich maminky prohlížejí a vybírají vánoční dekorace. Na programu je také pohádka a koncert. Tak to v sobotu odpoledne vypadá v kulturním domě v Třešti na předadventním světélkování.

Tato akce k předvánočnímu času patří už řadu let a každý rok přiláká několik stovek lidí. Odpoledne tu tráví také Drahomíra Šebestová z Třeště, poprvé se účastní se svými vnoučaty a užívají si hlavně pohádky.

Dlouholetá tradice

„Chodili jsme sem už se synem, když byl malý. Největší zájem vždy byl o tvorbu adventních věnců, tam bylo plno. Lidé čerpali inspiraci. Za ty roky tady přibylo hodně novinek, například výrobky zdravé výživy," říká Šebestová s tím, že každý si na akci najde to svoje. 

Světélkování v Třešti

Sobota, 19. listopadu 2022, 17:09

Světélkování v Třešti
Světélkování v Třešti
 

V třešťském kulturním domě jsou k vidění vánoční dekorace, adventní věnce, perníčky, vánoční ozdoby, hračky, nejrůznější dobroty, šperky a podobně. A také věci, které vyrobili učni oboru Zahradník, florista z místního učilliště.

„Chceme lidem ukázat hlavně naše přírodní dekorace, kterými se mohou inspirovat. Využíváme hlavně šišky, větvičky, bukvice, mech, skořici, dřevo a další přírodniny. Ve floristice jsem se našla, mohu projevit svoji kreativitu," přibližuje studentka třetího ročníku Veronika Staňková.

 

Ohodnoť článek

Štítky Vánoce, děti, dekorace, výzdoba, Třešť, advent, vánoční ozdoby, pohádka, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Lidé se naladili na vánoční čas. Na tradiční třešťskou akci jich přišly stovky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.