Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihlavská nemocnice poskytuje vzpomínkovou schránku pro miminko, které si rodiče bohužel neodvezou domů

Nemocnice Jihlava se zařadila mezi instituce, které poskytují podporu rodinám při perinatální ztrátě ve formě takzvaných memoryboxů. Vzpomínkovou schránku dostanou rodiče v případě úmrtí miminka v děloze, nebo těsně po porodu.

„Ztráta miminka je velmi smutnou událostí nejenom pro rodinu, ale také pro nás, pro personál porodnice. Jsme připraveni rodiče maximálně podpořit," říká primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová, na jejímž oddělení nově memoryboxy disponují.

Jejich výrobu, distribuci a také poradenství v této situaci zajišťuje perinatální hospic Dítě v srdci. V případě úmrtí miminka v děloze či těsně po porodu může rodina využít oblečení, dětský olejíček, dětskou knížku, sadu na otisky chodidel či plyšové hračky uzpůsobené této situaci, které rodičům pomáhají přivítat a zároveň se rozloučit s jejich miminkem. Zůstává jim pak sada vzpomínkových předmětů, která jim bude navždy připomínat jejich krátkou péči o miminko a usnadní jim období truchlení. Obsah boxů bývá různý a je rodinám poskytován zdarma.

„Nemocnice poskytuje také poradenství vyškolenými krizovými interventkami, či klinickým psychologem, a pomoc sociálních sester s organizací situace v tomto obtížném období,“ doplňuje primář dětského oddělení Martin Zimen.

V jihlavské porodnici každým rokem stoupají počty narozených dětí. Ten poslední čítal 1414 dětí. Situace, kdy budou rodiče dostávat memobybox je výjimečná, přesto několikrát do roka nastane.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, memorybox, Lékárenský komplex Jihlava, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice poskytuje vzpomínkovou schránku pro miminko, které si rodiče bohužel neodvezou domů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.