Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Chodci v Jihlavě na Smrčenské ulici se dočkají nového chodníku a osvětlení. Přibude i retenční nádrž

Ještě v tomto měsíci město zahájí stavbu nového chodníku v jihlavské Smrčenské ulici, který zvýší bezpečnost chodcům. K tomu jim bude na cestu svítit i nové veřejné osvětlení se svítidly s LED zdroji.

Chodník, který bude měřit skoro 700 metrů, naváže na stávající v ulici Slavíčkova u zastávky MHD a povede k ulici Šafaříkova. Výstavba chodníku bude zahájena ještě teď v říjnu. A to není jediná novinka. „Podél trasy necháme osadit i nové veřejné osvětlení se svítidly s LED zdroji a také doplníme odvodnění komunikace. Máme navrženy nové uliční vpusti a retenční nádrž. Hotovo by mělo být do 15. června příštího roku,“ uvedl k plánované akci náměstek primátorky Petr Ryška.

Náklady celé stavby jsou vyčísleny na 27,7 milionů korun bez DPH.

Součástí stavby bude i rekonstrukce stávajícího a v současné době už nevyhovujícího vodovodu. V rámci oprav dojde i k propojení všech stávajících vodovodních přípojek. Celková délka nového litinového potrubí bude asi 625 metrů.

„Rekonstrukce se skládá ze dvou vodovodních řadů a tří propojů. Řad 1 začne napojením na stávající vodovod v ulici Smrčenská v blízkosti ulice Sokolovská a ukončen bude v napojení na stávající vodovod v křižovatce ulic Smrčenská a Příční. Řad 2 začne napojením na řad 1 v křižovatce ulic Smrčenská a 5. května a ukončen bude v křižovatce ulic 5. května a 8. března. Součástí jsou i propoje od ulic Šafaříkova, Sládkova a Mánesova. Hotovo by mělo být do 30. září 2023," poodhalil další plány Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

První část stavby, tedy vybudování nového chodníku a osvětlení, je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) v rámci projektu Zvýšení bezpečnosti dopravy v Jihlavě – IV. etapa. „Jeho součástí jsou také další opatření zaměřená na bezpečnější pohyb chodců v ulicích 5. května, Kosovská, Pod Příkopem, Znojemská a v lokalitě Lesnov. Schválená výše dotace na projekt Zvýšení bezpečnosti dopravy v Jihlavě – IV. etapa je 23,1 milionů korun," doplnil Daněk. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky chodník, osvětlení, nádrž, odvodnění, MHD, Smrčenská, Jihlava, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodci v Jihlavě na Smrčenské ulici se dočkají nového chodníku a osvětlení. Přibude i retenční nádrž | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.