Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Během víkendu by se mělo oteplit, pozor na přízemní mrazíky. Ty se mohou objevit i na Vysočině

V Česku se ve zbytku týdne postupně oteplí, v neděli teploměr ukáže až 19 stupňů Celsia. Meteorologové očekávají přeháňky nebo slabý déšť. V noci se mohou objevit přízemní mrazíky, které hlavně v pátek mohou ohrozit vegetaci, zejména některé druhy zeleniny. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). S mrazíky musíme počítat také na Vysočině.

Dnešní teploty se pohybovaly mezi 12 až 16 stupni Celsia, v dalších dnech až do neděle předpověď hlásí teplotní maxima vždy o jeden stupeň výše každý den. V neděli by tak mělo být 15 až 19 stupňů.

Dnes v noci se teploty budou držet většinou mezi třemi a deseti stupni Celsia. Přízemní mrazíky by se měly v sobotu objevit ojediněle, v pátek četněji. ČHMÚ vydal výstrahu před mrazem ve vegetačním období, která platí v celé ČR i v nížinách mezi pátečními 1:00 a 8:00.

Textilie na záhonech 

„Při déletrvajícím vyjasnění se očekává mráz, který může poškodit vegetaci, zejména zeleninu (papriky, rajčata, okurky)," uvedli meteorologové. Pěstitelům radí rostliny zakrýt světlou netkanou textilií a ponechat ji na záhonech i více dní až do odeznění ranních mrazů.

Obloha bude dnes a v pátek oblačná až polojasná, v sobotu se začne zatahovat. Neděle by tak sice měla být nejteplejší, ale i srážkově nejbohatší.

Po víkendu se teploty ještě do úterka udrží přes den až na 19 stupních Celsia, pak se podle předpovědi mírně ochladí. Ve středu a ve čtvrtek by se nejvyšší denní teploty neměly dostat nad 16 stupňů.

Mrazíky na Vysočině

Také v Kraji Vysočina musí majitelé zahrádek počítat s případnými přízemními mrazíky. Dnes v noci se teploty v našem regionu budou pohybovat mezi 4 až 1 °C, v údolí se místy dostanou i na -1 °C a podle meteorologů se u nás budou objevovat četné přízemní mrazíky. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mráz, počasí, předpověď, víkend, ČHMÚ, ČR, Vysočina, Kraj Vysočina, Česko, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během víkendu by se mělo oteplit, pozor na přízemní mrazíky. Ty se mohou objevit i na Vysočině | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.