Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavský Hotel Gustav Mahler se dnes uzavřel. Z technických a provozních důvodů, řekla zaměstnankyně

, aktualizováno 22. září 2022, 13:56

Dnešním dnem se uzavřel hotel Gustav Mahler, který má adresu v Jihlavě na Křížové ulici. Jak zjistila redakce Jihlavské Drbny, hotel i restaurace jsou uzavřeny s okamžitou platností až do odvolání.

„Společnost je z technických a provozních důvodů nucena uzavřít hotel Gustav Mahler v Jihlavě s okamžitou platností od 22. 9. 2022 do odvolání," přečetla redakci Drbny zaměstnankyně hotelu, která si nepřála být jmenována, část e-mailu od Albína Sybery. To je jednatel firmy Al El Investments, která hotel od jara vlastní. A současně uvedla, že společnost čeká insolvenční řízení. „Zrovna ruším všechny akce a také ubytování," řekla dále.

Informaci o tom, že tradiční hotel od čtvrtka ukončuje činnosti, potvrdil i provozní Roman Kawulok. „Ano, je to tak. Poslední vyúčtování energií už pro nás bylo neúnosné,“ přiznal. Podle něj bude hotel v tomto stavu zřejmě přes celou zimu. „Uvidíme na jaře, jaká bude situace s energiemi,“ dodal s tím, že zaměstnanci hotelu aktuálně obvolávají kapacity v Jihlavě, aby pro hotelové hosty zajistili ubytování.

Kawulok následně popřel spekulace, že by majitel uvažoval o prodeji hotelu. 

Hotel Gustav Mahler je bývalý dominikánský klášter, jehož historie sahá až do poloviny 13. století. Objekt byl několikrát přestavěn, v dnešní podobě jde o barokní stavbu s fragmenty gotiky a renesance. V rámci restitucí byl v 90. letech vrácen církvi, od níž jej koupila stavební společnost PSJ, která provedla nákladnou rekonstrukci.
 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky hotel, provoz, konec, Gustav Mahler, Jihlava, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Hotel Gustav Mahler se dnes uzavřel. Z technických a provozních důvodů, řekla zaměstnankyně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.