Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nagyová s Babišem v rámci předvolebního turné navštívili i Jihlavu. Přivítal je déšť i hlasití odpůrci

Druhým dnem v úterý pokračovalo předvolební turné Jany Nagyové po Vysočině. Kandidátka do Senátu se spolu s expremiérem Andrejem Babišem odpoledne zastavila v samotném krajském městě. V deštivém počasí na ně čekaly desítky podporovatelů, stejně jako hlasitý hlouček odpůrců.

Andrej Babiš s Janou Nagyovou drží basu. Tedy, minulý týden spolu u soudu dělali vše, aby do „basy“ nešli, tento týden expremiér Nagyovou doprovází a morálně a materiálně podporuje na miniturné po Jindřichohradecku a Jihlavsku, kde bývalá jihlavská zastupitelka kandiduje za hnutí ANO do Senátu.

Nijak přitom nepřipomínala tu utrápenou tvář, která na nás shlíží z billboardů. Vtipkovala s kolegy i svými podporovateli, navzdory probíhajícímu soudu vykazovala známky dobré nálady. „Zatím je ta podpora větší než jsem čekala, myslela jsem, že to lidi nebude tak zajímat,“ přiznala v krátkém rozhovoru pro redaktora Drbny v úterý odpoledne na parkovišti před „mlékárnou“, kde se setkání na její podporu konalo.

To mělo začít v 15 hodin a hlavní protagonisté byli skutečně přesní. Úvodní slovo si vzal Andrej Babiš, plamenným projevem pak o sobě dala vědět bývalá ministryně financí Alena Schillerová. Poté si vzala slovo Nagyová. Volila podobná slova, která zazněla i na včerejších setkáních v Třešti nebo Telči. Do zdánlivě absurdní kandidatury prý jde proto, že bude větší příležitost promluvit o nespravedlnosti (obvinění a soudy - pozn. redakce), která se jí děje a která jí údajně zničila život  To vše za prudkého deště a hlasitého projevu těch, pro které je zejména Babiš trnem v oku.

Trubky, píšťalky, transparent "Jihlava nebude volit lháře ani obžalované“, skandování pokřiků "Do Senátu Vystrčil" nebo "Estébé, estébé, dobře bude bez tebe“. Ano, to vše bylo vidět a zejména slyšet na dnešním shromáždění. „Protestující mě nepřekvapují, je to vyjádření názoru a jejich kultury,“ pokrčila rameny Jana Nagyová. 

Ta za největšího soka ve svém volebním okrsku považuje Miloše Vystrčila, současného předsedu horní komory Parlamentu České republiky. „Je to zkušený politik, je tu leta letoucí, je v tomto regionu hodně ukotvený,“ říká uznale, vzápětí však dodává: „Ale doba není dobrá, je už je tam dvě funkční období a co přinesl členům ODS, vědí oni, co přinesl nám ostatním, víme zase my. Bude to těžké, ale naděje umírá poslední.“

Hlavně ať tam není Vystrčil

Krátce poté už byla povolána po stříšku karavanu, kde jižprobíhala  improvizovaná autogramiáda Babiše a Schillerové, kteří ochotně pózovali i pro památeční fotografie. K dispozici byly též oblíbené kšiltovky "Sorry jako“ a "Silné Česko".

Stejnou pokrývku hlavy měl i postarší muž pozorující dění. „Šel jsem podpořit pana Babiše a všechny z ANO. A jeho soud? Ten nějak dopadne, asi dobře. Bude se to prodlužovat, jako vždycky.“ A koho bude volit do Senátu? „To je jedno, hlavně, aby tam nebyl tamhleten,“ ukazuje na transparent s Milošem Vystrčilem v rukou pískajících odpůrců. „Ten hluk je na ho*no,“ zhodnotil.

Jana Nagyová bude po Vysočině cestovat ještě dva dny. Ve středu navštíví Polnou, Kamenici, Luka nad Jihlavou a Velký Beranovv, na čtvrtek si naplánovala Novou Říši, Mrákotín, Hodice, Vyskytnou nad Jihlavou, Puklice, Malý Beranov a Kozlov.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jana Nagyová, Andrej Babiš, volby, Senát, Jihlava, Senát Parlamentu ČR, Kraj Vysočina, Miloš Vystrčil, ANO 2011, Alena Schillerová, Česko, okres Jindřichův Hradec, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Beránek

Škoda, že ta odvážná a oddaná paní neřekla co jí strachy podělanej Andrejko slíbil za to, že všechno vezme u soudu na sebe kdyby to náhodou nedopadlo? Že jí poslal 5 mega ze státních už víme, ale to se moc nepochlapil.

Úterý, 20. září 2022, 23:11Odpovědět

Jan Stefan

Jihlaváci měli tu Burešovic pakáž hnát bejčákem!

Úterý, 20. září 2022, 21:43Odpovědět

Martin Novák

Pamatuje někdo ze starších jihlaváků, že by do našeho města přijeli se svojí show dva obžalovanci, kteří se v týdnu obhajovali před soudem ? Trestný čin dotačního podvodu v částce 50 milionů Kč. A paní obžalovaná usiluje o místo senátorky !? Ani jako vtip to není dobré ...

Úterý, 20. září 2022, 21:23Odpovědět

Nagyová s Babišem v rámci předvolebního turné navštívili i Jihlavu. Přivítal je déšť i hlasití odpůrci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.