Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sedm tisíc odpískaných zápasů. Červenými kartami hodně šetřím, říká rekordní rozhodčí Jaromír Čejka

Už sedm tisíc odpískaných zápasů má na svém kontě rozhodčí Jaromír Čejka, který se během uplynulého víkendu coby hlavní rozhodčí postavil na hřiště mezi týmy Moravské Budějovice B a FK Opatov v třetí třídě okresu Třebíč. Už ve 22. minutě musel domácímu brankáři dát červenou kartu, obvykle jimi přitom šetří.

„Pokud se někdo nechová (podle pravidel), prvně mu řeknu - uber trošku, chovej se. Třeba mu ukážu karty, že je mám, ale nedám je, to už musí být," řekl před zápasem Jaromír Čejka. Při utkání, které v Moravských Budějovicích skončilo výhrou hostů 2 :1, nakonec Čejka musel dát i čtyři žluté karty a nařídit penaltu.

V počtu rozhodovaných zápasů nemá čtyřiaosmdesátiletý Čejka v České republice obdoby, což potvrdila i pelhřimovská Agentura Dobrý den, která vede českou databázi rekordů. Zatím evidovala k listopadu loňského roku 6872 utkání, které Čejka pískal. Po tom neděkním bude rekord aktualizovat. „Kdyby někdo 19 let každý den pískal oficiální fotbalový zápas, tak ani to by nestačilo na překonání jeho 7 tisíc utkání, které odřídil v roli fotbalového rozhodčího," řekl šéf pelhřimovské agentury Miroslav Marek. Během své kariéry zažil Čejka třikrát inzultaci, a to i v televizním utkání nejvyšší soutěže Nitra – Sparta, které, po zásahu kamenem do hlavy, nebylo dohráno.

S „pískáním" fotbalových zápasů začal Jaromír Čejka z Třebíče v roce 1963. Jeho výkony zhlédlo téměř 2,7 milionů diváků a nařídil zhruba 1200 pokutových kopů. 

V první lize působil Čejka v 70. letech minulého století. „Odpískal jsem v ní 75 zápasů jako hlavní rozhodčí a 109 jako pomezní," řekl Čejka, který v srpnu oslavil čtyřiaosmdesáté narozeniny. Dráhu fotbalisty vyměnil za tu rozhodčího kvůli zdravotním problémům. První zápas pískal v dubnu 1963. Že by s rozhodováním zápasů skončil, nikdy neuvažoval, pořád cítí, že má na hřišti respekt. „Když přijdu pískat, tak nemám problémy, oni vědí, kdo přišel, že fakt nějaké to jméno mám, že jsem něco docílil," řekl Čejka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Agentura Dobrý den Pelhřimov

Štítky rekord, fotbal, zápas, rozhodčí, Moravské Budějovice, Třebíč, červená karta, Opatov, Česko, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm tisíc odpískaných zápasů. Červenými kartami hodně šetřím, říká rekordní rozhodčí Jaromír Čejka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.