Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nová sezóna na novém hřišti. Fotbalistům za 7 milionů vymění umělý trávník v areálu Na Stoupách

Sportovci se mohou těšit na nový umělý trávník v areálu Na Stoupách. Ten současný je po deseti letech intenzivního užívání na konci životnosti. Práce na novém povrchu začnou ještě o prázdninách a vyjdou zhruba na 7 milionů bez daně.

„Současný travní koberec je opotřebený a silně degradovaný, stav a množství jeho výplně neodpovídá standardům a potřebám sportovců. Hřiště je tak pro fotbalisty na hranici bezpečnosti z hlediska rizika zranění a není tak vhodný pro pořádání zápasů,“ uvádí pro městský web Ježkovy oči Lucie Maxová z oddělení vnějších vztahů. 

Hřiště Na Stoupách využívá spolek Malá kopaná, školy a školky, amatérští sportovci nebo tým amerického fotbalu, ale nejvíce je využíváno prakticky všemi žákovskými, juniorskými, popřípadě dorosteneckými týmy Fotbalového klubu mládeže Vysočina Jihlava. Slouží nejen pro tréninky, ale i pro mistrovské zápasy mládežnických týmů.

„A právě pro ně je nutné mít hřiště atestováno organizátorem těchto soutěží, tedy Fotbalovou asociací České republiky. Vzhledem k technickému stavu byla tato atestace udělena pouze do konce letošního roku, bez možnosti následného prodloužení,“ vysvětlil hlavní důvod výměny umělého povrchu náměstek primátorky Petr Ryška.

S výměnou travního koberce na hřišti Na Stoupách začne firma ještě o prázdninách. „V současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele. Úprava hřiště by neměla být delší než 45 dní od předání staveniště,“ doplnila Maxová. Odhadovaná cena je 7 milionů korun bez DPH.

Umělá tráva však není jediným povrchem, který bude v areálu Na Stoupách nově položen. Práce již probíhají na atletické dráze, kde už pracovníci specializované firmy demontovali a zlikvidovali původní tartanový povrch včetně podkladu a nyní pokládají povrch nový. Vše by mělo být hotové na přelomu července a srpna. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky fotbal, umélá tráva, výměna, Na Stoupách, Jihlava, umělý trávník, FC Vysočina Jihlava, fotbalista, Česko, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová sezóna na novém hřišti. Fotbalistům za 7 milionů vymění umělý trávník v areálu Na Stoupách | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.