Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jaká je cesta k vysněnému povolání technologa?

PR článek

Vít Petříček v jihlavském závodě Bosch začínal před rokem a půl jako praktikant. Pracoval ve výrobě zubových čerpadel, kde psal i svou diplomovou práci na téma kvality. Po vysoké škole pak využil nabídky zaměstnání ve společnosti BOSCH DIESEL s.r.o. v Jihlavě a stal se technologem ve výrobě čerpadel CP3.

Kdy ses začal zajímat o možnost praxe v jihlavském Boschi?
Ve čtvrťáku už jsem si chtěl zkusit nějakou brigádu ve strojírenské firmě ‒ s tím, že bych tam potom ideálně po absolvování studia i nastoupil. Obeslal jsem původně několik žďárských podniků, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o období první vlny covidu, tak většina firem nevěděla, co se bude dít dál. Neměli mi v té době co nabídnout. Bosch zrovna v té době vypisoval inzerát na praktikanta, tak jsem se zkusil ozvat, přišel na pohovor a vyšlo to! Takže jsem od podzimu 2020 tady.

Jaké byly tvé první úkoly v Boschi?
Jako praktikant jsem sem při studiu docházel jednou nebo dvakrát v týdnu. Pracoval jsem na zubových čerpadlech GP40. Zároveň jsem tam psal i diplomovou práci na téma kvality. Také jsem plnil administrativní úkoly, které jsem dostával například od technologů. I díky tomu člověk pronikl do té práce.

Když se tě zeptám na téma „diplomky”, povedlo se zvýšit kvalitu GP40?
Ano, upravili jsme program, dráhy a rychlosti pracovního nástroje, našli jsme na dané operaci i časovou úsporu. Myslím si, že to téma klaplo docela dobře jak pro mě, tak i z pohledu celého oddělení. Teď už ale v Boschi nejsi praktikant, pracuješ jako technolog.

Jak se to sešlo? Byla ti tato pozice nabídnuta?
Na jaře 2021 za mnou přišel můj tehdejší vedoucí, že se u něj na vedlejším středisku vypisuje pozice technologa, jestli bych se nechtěl přihlásit. Zvážil jsem to a šel na pohovor. Přesunul jsem se do výroby čerpadel CP3, která spadá pod stejné oddělení. Vlastně jsem tak přešel v rámci jedné kanceláře o dva stoly dál.

Co je náplní tvé současné práce?
Na začátku jsem byl tři týdny na montáži čerpadelCP3, abych poznal procesy. A i pak dál to bylo o poznávání nových věcí. Technolog by měl výrobní linku znát nejlépe. Pracuji na „mustrové” montážní lince, kde máme pestré typové spektrum a také najíždíme nové vzorky CP3. Jinak jsem zodpovědný i za výrobní dokumentaci a teď jsem po kolegovi přebral úkoly na digitalizaci našeho oddělení.

Proč bys doporučil praktikum v Boschi?
Dostanete se k reálné praxi, což určitě pomůže při následném přechodu ze školního života. Mohl jsem tu zpracovávat i diplomovou práci, která vždy vypadá líp, když ji píšete z praxe. Navíc jsem měl štěstí na fajn kolektiv na oddělení.

Rozhodl ses pracovat ve velké firmě. Jaké to má podle tebe výhody?
Když si člověk s něčím neví rady, je zde vždy někdo, na koho se můžete obrátit, kdo vám pomůže. Další výhodou je široké a celosvětové zaměření společnosti Bosch.

Společnost BOSCH DIESEL s.r.o. v Jihlavě byla založena v roce 1993. Ze společnosti se 160 zaměstnanci v roce 1994 se postupně stal celosvětově největší výrobní závod pro moderní a inovativní dieselové vstřikovací systémy Common Rail v rámci Bosch Group. Společnost BOSCH DIESEL s.r.o. zaměstnává v současné chvíli nad 4 000 zaměstnanců a patří tak k největšímu zaměstnavateli a investorovi v Kraji Vysočina. Naše společnost vyrábí v Jihlavě ve třech výrobních závodech komponenty pro dieselový vstřikovací systém Common Rail. K hlavním výrobkům patří dieselová vysokotlaká vstřikovací čerpadla, vysokotlaké zásobníky (raily) a tlakové regulační ventily.

Máš také zájem o PRAXI v jihlavském Boschi?

Více se dozvíš na našich webových stránkách, nebo kontaktuj: Manuela Krédlová, Tel: +420 567 585 297, Manuela.Kredlova@cz.bosch.com


Zajímá Tě pozice TECHNOLOGA?

Více o volné pozici technologa na našem webu, nebo kontaktuj: Alžběta Jedličková, Tel: +420 567 582 495, Alzbeta.Jedlickova@cz.bosch.com


 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Bosch Diesel, Jihlava, technolog, Robert Bosch GmbH, čerpadlo, diplomová práce, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaká je cesta k vysněnému povolání technologa? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.