Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Humanitární sklad bude nově na Okružní ulici. Největší poptávka je po letním oblečení nebo školních potřebách

Krajský sklad humanitární pomoci mění od 1. června svoji adresu. Nově bude sídlit v Jihlavě na Okružní ulici v objektu bývalé vývařovny. Pro potřebné bude sklad otevřen každý všední den.

Krajský sklad humanitární pomoci dočasně sídlil v objektu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny v okrajové části Jihlavy na Kosovské ulici. S podporou dobrovolníků bude Český červený kříž Havlíčkův Brod bude nově provozovat humanitární a sociální sklad v Jihlavě na Okružní ulici 13. Zahájení činnosti je naplánováno na 1. června 2022 s tím, že otevřeno bude každý všední den.

„Provoz nového humanitárního a sociálního centra budou zajišťovat kromě jiných také dvě ukrajinské maminky. Prozatím na tři měsíce. Budou se starat o přímý kontakt se svými krajany, vyřizovat jejich potřeby,“ uvedla Ilona Loužecká z Českého červeného kříže.

Prozatím bude centrum veřejnosti, resp. lidem, kteří potřebují jeho služby, k dispozici každý všední den od 13 do 17 hodin. V dopoledních hodinách bude v prvních týdnech provozu možné pouze přinášet humanitární pomoc, uvedl Kraj Vysočina v tiskové zprávě.

Podle informací z nového humanitárního skladu je nyní největší poptávka po jakékoli velikosti letního oblečení, stále také po hygienických a školních potřebách nebo kuchyňském vybavení.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto roztokypomahaji.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky humanitární pomoc, Jihlava, všední den, Kraj Vysočina, Český červený kříž, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Humanitární sklad bude nově na Okružní ulici. Největší poptávka je po letním oblečení nebo školních potřebách | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.