Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Originální židle vytvořili uživatelé sociálních center a domovů na Vysočině. Vyhrály slunečnice

Pozvání na návštěvu dostávají lidé často, ale pozvání na návštěvu, na které si namalujete židli, se tak často neopakuje. Tento originální nápad dostali pracovníci Domova Háj v Ledči nad Sázavou a k pozvání na návštěvu připojili dovětek Přijďte se k nám posadit. Akce se uskutečnila v prvním říjnovém týdnu a zúčastnilo se jí na padesát zájemců. Nejkrásněji namalovanou židli se slunečnicemi měli podle poroty uživatelé Centra sociálních služeb Petrklíč.

Do Domova Háj přijeli na návštěvu uživatelé Domova ze Zboží, Domova Jeřabina, Sociálního centra Světlá nad Sázavou, Centra sociálních služeb Barborka a Centra sociálních služeb Petrklíč. Domácí organizaci zastupovala skupina uživatelů Domova Háj a Komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou.

Každá skupina dostala k dispozici jednu dřevěnou židli, která byla pro všechny stejně natřená na žlutou barvu a soutěžní družstva měla za úkol tuto židli libovolným způsobem namalovat. „Porota neměla vůbec lehkou úlohu, protože každá židle byla něčím zajímavá a originální. Hodnotil se celkový dojem, výtvarné zpracování a originalita výtvoru,“ prozradila Táňa Křížová z odboru sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Na prvním místě skončila židlička namalovaná uživateli Centra sociálních služeb Petrklíč, kteří ji pomalovali slunečnicemi. Druhé místo získal Domov Jeřabina se svojí židlí s vtipně nakreslenou kočkou ze všech stran. Uživatelé komunitního bydlení Háj obsadili třetí příčku s domečky, do kterých se budou za pár let stěhovat všichni obyvatelé Domova Háj v rámci procesu transformace sociálních služeb Kraje Vysočina.

Originální nápad měli také uživatelé Sociálního centra ve Světlé nad Sázavou, kteří na svoji židličku namalovali hru Člověče nezlob se i s nápisem Člověče, nezlob se, my Tě taky nezlobíme. Židličku z Domova ve Zboží ozdobil krásný šnek, z Centra Barborka to bylo sluníčko a domácí z Domova Háj namalovali povedeného anděla.

Všechny výtvory si je možné prohlédnout v kavárně Kovárna v Ledči nad Sázavou. Následně poputují na Krajský úřad Kraje Vysočina v Jihlavě, kde se v příštím roce uskuteční výstava s názvem Přijďte k nám na návštěvu.

Celý den se v Domově Háj konal den otevřených dveří a všichni návštěvníci si mohli prohlédnout celý domov i s přilehlým venkovním areálem. Opékaly se buřty, hrálo se na kytaru, vydlabávaly se podzimní dýně, a o zábavu tak bylo postaráno po celý den. Všem pracovníkům organizace patří velký dík za skvělou přípravu celého dne.

Přijďte k nám na návštěvu je název dlouhodobého projektu, který zahrnuje řadu mezigeneračních setkání a aktivit uživatelů zařízení sociálních služeb, dětí z dětských domovů a škol. Celý projekt vyvrcholí v květnu příštího roku stejnojmennou výstavou, která se uskuteční v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě.

Tisková zpráva | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky domov, židle, návštěva, Kraj Vysočina, Ledeč nad Sázavou, Světlá nad Sázavou, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Originální židle vytvořili uživatelé sociálních center a domovů na Vysočině. Vyhrály slunečnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.