Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavané ukázali dobrá srdce, do Afriky věnovali téměř 300 brýlí

I v loňském roce se v Jihlavě sbíraly brýle pro obyvatele afrických států. Brýle byly v pondělí 28. března v Jihlavě předány dvěma zástupcům Česko-ghanské společnosti, kteří je v dubnu odvezou přímo do Afriky.

Obyvatelé Jihlavy mohli během uplynulého roku odevzdávat brýle do boxu umístěného v Turistickém informačním centru. „Další možností bylo přinést brýle do stánku Zdravého města na Jihlavský den zdraví. Sbíraly se brýle dioptrické i nedioptrické, brýle pro dospělé, pro děti, dokonce i sluneční,“ uvedla v tiskové zprávě města Aneta Hrdličková

A co se s vysbíranými brýlemi děje dál? Sbírku zastřešuje organizace Lions Club International. Ta zajistí první třídění v Praze. Brýle se potom odesílají do sběrného centra v Itálii, kde dojde k dalšímu třídění a měření dioptrií. Odsud putují brýle nejen do Afriky, ale i do ostatních rozvojových zemí v rámci humanitárních akcí. Například v Keni jsou brýle tak nákladnou záležitostí, že se jejich hodnota rovná ročnímu platu. 

„Děkujeme nejen všem dárcům, kteří se na zajištění sbírky podíleli,“ vyjádřila koordinátorka Projektu Zdravé město Jihlava a MA21 Iveta Ondráčková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, brýle, Afrika, dobročinnost, sbírka, Itálie, Praha, Keňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavané ukázali dobrá srdce, do Afriky věnovali téměř 300 brýlí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.