Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nová lávka ve Starých Horách klouže, firma na ni proto v dubnu nanese izolační vrstvu

Ve Starých Horách v dubnu dojde k úpravě nově zbudované lávky přes řeku Jihlavu. Její povrch za určitých klimatických podmínkách klouže, instalována tak bude nová izolační vrstva. I po dobu oprav však bude mostek průchozí.

Nový mostek v ulici Na Dolech stojí podél hlavní silnice stojí od konce loňského roku, jeho nový povrch ale za určitých klimatických podmínek klouže. Vedení města se proto dohodlo se zhotovitelem na úpravě.

„Co bylo na lávce špatně, se nedá přesně specifikovat. Zhotovitel použil vhodný materiál, dodržel technologický postup a současně je i podle vyjádření výrobce materiálu povrch proveden správně,“ uvedl Tomáš Kejval z odboru rozvoje města s tím, že i tak ho firma předělá.

Přes řeku ve Starých Horách již po nové lávce. Původní zelenou nahradila moderna

Přestože ještě není úplně dokončená, chodci již mohou nově zbudovanou lávku přes řeku ve Starých Horách využívat. Nahradila tu původní zelenou, která byla ve velmi špatném technickém stavu.

Povrch lávky firma opatří zcela novou finální izolační vrstvou, která už by neměla klouzat. „Firma při tom odstraní i drobné vady jako štěrková hnízda u nosné konstrukce nebo přelitky betonu. A jak bylo na letošní jarní měsíce plánováno, nahradí také dosavadní nekvalitní živičné povrchy na předpolích lávky,“ dodal Kejval.

Po celou dobu oprav, které proběhnou v dubnu, bude mostek s omezením průchozí. V době, kdy se budou na krajích dělat nové asfalty, bude na mostek přístup přes dřevěné podlážky.

Dříve kovová lávka se zeleným zábradlím byla už ve velmi špatném stavu zejména vlivem silné koroze a nefunkční izolace nosné konstrukce. Město ji proto nechalo zbořit a vybudovalo novou. Měří přes 38 metrů a její výstavba stála 11,5 milionů korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Staré Hory, lávka, oprava, Stará hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová lávka ve Starých Horách klouže, firma na ni proto v dubnu nanese izolační vrstvu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.