Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Majitelé lesů z Vysočiny poslali Ukrajině dva miliony korun na zbraně. Apelují i na ostatní

Lesní družstvo obcí (LOD) se sídlem v Přibyslavi poslalo na účet ukrajinského velvyslanectví v Praze dva miliony korun. Peníze jsou určené na nákup zbraní a vojenské techniky. Zároveň vyzvalo, aby podobně postupovali i ostatní vlastníci nestátních lesů. Rychlá pomoc je nyní pro Ukrajinu, která čelí útoku Ruska, nejpodstatnější, řekl místopředseda představenstva LOD a starosta Přibyslavi Martin Kamarád (ODS).

„Zásadní byla rychlost, takže jsme dnes svolali představenstvo a schválili jsme dva miliony. Šlo o to poslat peníze dneska, aby je měli rychle k dispozici do bojů, které probíhají právě teď. Náš apel na lesnické a dřevařské firmy je, aby co nejrychleji udělaly totéž, aby poslaly peníze na zbraně, aby bylo možné účinně bojovat," řekl v pondělí 28. února Martin Kamarád. Peníze podle něho už z účtu LOD odešly, směřují na účet velvyslanectví u ČSOB.

„Každá koruna a každá pomoc se počítá. Někteří z vás nemohou přispět finančně, ale mohou třeba nabídnout příchozím ukrajinským občanům pracovní uplatnění nebo dočasné ubytování," uvedl ve výzvě směřované majitelům lesů Jiří Svoboda, ředitel LOD, který je zároveň předseda Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů ČR (SVOL).

LOD spravuje 5750 hektarů lesů na Havlíčkobrodsku a Žďársku.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Wikilmages / pixabay

Štítky ČR, Ukrajina, boje, správa, Vysočina, les, zbraň, Lod, peníze, Přibyslav, Kraj Vysočina, ODS, Rusko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitelé lesů z Vysočiny poslali Ukrajině dva miliony korun na zbraně. Apelují i na ostatní | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.