Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Deky, spacáky, vody nebo trvanlivé jídlo. Dneska odpoledne se v Jihlavě koná sbírka pro ženy a děti na ukrajinských hranicích

Situace na Ukrajině vyvolala velkou vlnu solidarity, od symbolické podpory se rychle přechází ke konkrétním činům. Kromě finančních sbírek pořádá řada jednotlivců sbírky materiální. Jedna z nich se koná v sobotu odpoledne na parkovišti u jihlavského Tesca.

Ta cílí zejména na ukrajinské ženy a děti, které trpí v chaosu na hranicích Ukrajiny s jejími západními sousedy. „V tomto případě jde o posko-ukrajinské hranice, kde je situace nejsložitější, čekání se tam prodlužuje, lidi tam mrznou,“ popisuje Marek Jamárik, který dnešní sbírku organizuje.

Měla to být původně menší akce, ale ozvalo se hodně lidí, proto bude vypraveno celkem pět aut, včetně dodávka a hasičské vozidlo. Vozidla budou od 13 hodin přistavena na parkovišti u jihlavského Tesca. Původně tam měly být do 14 hodin, ale s velkou určitostí se díky velkému zájmu zdrží déle. 

Nejoceňovanějšími věcmi tak budou deky a spacáky, dále vody, čaje nebo trvanlivé potraviny. „Chtěli bychom vyzvat všechny, kdo se chce připojit a pomoci," říká Jamárik. Ten připomíná, že je vítán každý, kdo může vzít své vozidlo a na přepravě do dotčené oblasti se tímto podílet.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto cirkev.cz

Štítky Ukrajina, sbírka, Jihlava, Tesco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deky, spacáky, vody nebo trvanlivé jídlo. Dneska odpoledne se v Jihlavě koná sbírka pro ženy a děti na ukrajinských hranicích | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.