Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Domácí hospicovou péči bude možno podpořit zakoupením koláče na jihlavském náměstí

Koláč pro hospic, který se bude konat v Jihlavě již po osmé, je osvětovou a sbírkovou akcí. Ta se koná vždy kolem Světového dne hospicové a paliativní péče. Lidé zakoupením koláče podpoří domácí hospicovou péči Bárka při Oblastní charitě Jihlava. Akce se koná v rámci Dne sociálních služeb 5. října na Masarykově náměstí v Jihlavě od 8 do 17 hodin.

„Tato akce se stala již oblíbenou tradicí. Někteří návštěvníci stánku jsou našimi pravidelnými zákazníky. Přijdou si nejen pochutnat na výborných koláčích, ale i podpořit naši službu,“ říká Jana Sochorová, vedoucí Bárky. „Výtěžek ze sbírky použijeme na ošetřovatelský materiál, který naše zdravotní sestry používají při každodenní péči o nemocné. Částka podpoří také celkový provoz služby,“ objasňuje záměr Sochorová.

Záměrem sbírkové a osvětové akce Koláč pro hospic je kromě finanční podpory také informování veřejnosti o existenci domácí hospicové péče v Jihlavě, která se stará o nevyléčitelně nemocné osoby v jejich domácím prostředí.

Koláče letos sponzorsky napeče Pekárna Větrný Jeníkov, s. r. o. a také Cukrárna a vinotéka U Koloucha z Luk nad Jihlavou. Kromě koláčů si lidé budou moci vedle ve stánku zakoupit výbornou kávu Kavárny Muzeum, která se letos opět k akci přidá.

Koláč pro hospic se letos nově koná v rámci Dne sociálních služeb, jehož pořadatelem je město Jihlava.

Akci vezmou za své také studenti Vyšší odborné školy sociální. Ti budou koláče na podporu hospicové péče Bárka nabízet na různých místech města.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, koláč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí hospicovou péči bude možno podpořit zakoupením koláče na jihlavském  náměstí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.